RSS

Студенти-старшокурсники Київського університету інтелектуальної власності та права інтегрують мир в шалену реальність війни

2024-02-04 12:36:00
Студенти-старшокурсники Київського  університету інтелектуальної власності та права інтегрують мир в шалену реальність війни -

Триває практика майбутніх журналістів у написанні текстів на тему: «Мирне життя воюючої країни». Перед студентами непросте завдання – зобразити реалії життя України, яка не тільки оговталася від жахів перших місяців повномасштабного вторгнення, але й призвичаїлася творити, любити і перемагати в усіх напрямках життя.

 

Участю наших талантів на Европейській сцені переймалася Діана Каркузашвілі, в матеріалі, який пронизаний біллю і турботою. Про свою батьківщину, повсякденність і побутовість героїзму розповідають спікери у матеріалі юної журналістки.

https://nashaversia.com.ua/materials/social/Ukrainskiy_vidbir_na_Evrobachennya-2024_pro_shcho_spivayut_finalisti/54976

 

Як славетне минуле і переможне майбутнє поєднують свій шлях в долі легендарного Олександра Усика розповіла Безмеліцина Анна. Анонс і прогноз в матеріалі темпераментної авторки.

https://nashaversia.com.ua/materials/articles/Atribut_spravzhnogo_kozaka__Fyuri_v_chergoviy_raz_kritikue_Usika_shchodo_zovnishnosti/54999

 

Кінематографічні здобутки аналізує Діана Хабібуліна, також цьогорічна випускниця бакалаврату журналістики Університету. З її роботи можна дізнатися про те, як роль кінематографічного снайпера переплелася з реальністю війни і стала фронтовими буднями для актора, головного героя українського блокбастеру.

https://nashaversia.com.ua/materials/articles/Ukrainskiy_kinematograf_pid_chas_povnomasshtabnogo_vtorgnennya/54997

 

«Викладати для тих, хто творитиме історію - честь і велика відповідальність одночасно, - приєднується до обговорення Уляна Жорнокуй, завідувачка кафедри іноземної філології та журналістики, - Бо саме від педагога залежатиме стійкість у відтворенні реалій обʼєктивного світу! Історію творять люди, а цей процес або ж правдиво відображають, або інтерпретують у спосіб необхідний запитам доби, країни чи аудиторії, насамперед, журналісти. Будь-яка позиція вимагає всеохопного володіння інформацією, а, отже, і ситуацією загалом,  вміння «користуватися» словом для досягнення мети, навиками бути попереду самої певної події».

«Роботи молодих журналістів майорять несподіваними деталями, увагою до невиразних, але таких важливих моментів, завзяттям, азартом зазирнути у майбутнє – говорить старший викладач кафедри іноземної філології та журналістики Юрій Поліщук, -  Завжди з радістю і хвилюванням стежу за першими кроками вихованців. Адже завдання наставників – спонукати молодь відчайдушно робити помилки, не зупинятися, торуючи власний шлях, сміливо розбудовувати сучасний інформпростір. Адже їх молода уява, їх потужний вплив зможе і буде, в буквальному смислі, форматувати і структурувати повоєнний світ нашої країни».

 

«Навчати тому, у що сама закохана усе життя – легко і приємно, - ділиться доцент кафедри Анна Данько-Сліпцова. - І не за горами вже той час, коли наші випускники навчатимуть нові покоління репортерів, сценаристів, теле- і радіо-ведучих. Життя стрімко спливає. Єдине, що вічне – спроби його задокументувати, вірно сфокусуватися і дати цікаву інтерпретацію. Я щаслива усвідомленням того, що часто нашим студентам це вдається».

 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...