RSS

Український відбір на Євробачення 2024: про що співають фіналісти?

2024-01-24 15:51:00
Український відбір на Євробачення 2024: про що співають фіналісти? -

Вже 3 лютого ми остаточно дізнаємося, хто ж виступатиме від імені всієї України на Євробаченні-2024. Тож, дочитавши цю статтю, Ви зможете краще ознайомитися із кожною представленою композицією, перед тим, як обрати свого власного фаворита. А допоможуть Вам із цим самі артисти, бо хто краще за них опише їхні творіння?

1.     YAKTAK – «Lalala»

«Євробачення завжди було моєю мрією дитинства. Адже коли я тільки-но почав співати, я завжди уявляв себе на цій конкурсній сцені. Тому для Нацвідбору я прагнув створити круту, запальну пісню, у якій відбивалася би моя душа і внутрішній вогонь. Я вирішив зробити у ній своєрідний хук, щоб трек запам’ятовувався з першого прослуховування і щоб європейські слухачі наспівували його слова. Разом із тим, у пісні «LaLaLa» присутня справжня українська енергетика. А головне, що Євробачення є моєю можливістю ще більше допомагати нашим військовим», – каже YAKTAK.

2.     INGRET — «Keeper»

«Мій тато та чоловік – професійні військові та дивляться в очі війни з 2014 року. Я не можу зараз стати осторонь та прийняла рішення вивчати свою жіночу. Що можу зробити я в цій ситуації і хто я як жінка, донька, сестра? Абсолютно всі жінки планети можуть світити так, що цим світлом ми можемо, як породити так і знищити. Моя пісня про те, як я чекаю з війни кожного, хто веде цю страшну боротьбу, про те, як я об’єднуюсь з жінками й ми направляємо світло у кожну душу наших захисників, а також засліпили своїм світлом кожного, хто посягне на нашу власну і спільну свободу й територію!» – коментує прем'єру кліпу INGRET.

3.     NAZVA — «Slavic English»

«Дехто каже, що частка Slavic тільки російська і нічия більше. І це так дивно, тому що ми говоримо слов’янською мовою, тобто у нас сусіди слов’яни довкола, ми прям в центрі слов’янської культури знаходимось. І так само треба зараз брати і привласнювати, що «slavic» — це і наше, це формування нашої історії, це дуже давнє. Це не наратив про братські народи, як дехто думає. Він надто недавній — про братські народи. Навпаки, всі слов’яни між собою билися все життя і це нормально. І це теж буде думка про те, для європейців і для українців деяких теж, що це нормально — бути слов’янином», — поділивсяПавло Гоц.

Також Павло розповів передісторію створення пісні. В минулому році художник з гурту NAZVA створив історію про хлопчика на ім'я Слава у формі анімаційного мультфільму. Дитина мала сім'ю, яка загинула від російського ракетного удару. Щоб привернути увагу міжнародної аудиторії та задля реалістичності, Павло озвучував хлопчика ламаною англійською, як це могла б зробити дитина з окупованих українських територій. Це стало основою для ідеї створення пісні для конкурсу Євробачення 2024.

4.     ANKA — «Палала»

В інтерв’ю "Апостроф" виконавиця розповіла про головну ідею своєї пісні: «Моя пісня називається "Палала" - і вона про життєві гойдалки, про криві різних подій, які трапляються в нашому житті. Адже трапляється різне і з нашою країною, і з нами. Не буває так, щоб завжди все було добре. Це – нормально, якщо у тебе вигорання, депресія, поганий настрій. Нормально - якщо ти падаєш. Було б навіть дивно, якби в нашому житті все було завжди добре. Ця пісня: "Палала, падала, палала" - вона про те, що нормально в житті і падати, коли все погано і здається, що виходу немає, і підійматися: бачити світло, отримувати все, що ти хочеш».

5.     Drevo — «Endless chain»

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь Drevo розповів про свій спосіб написання музики і про головні ідеї «Endless chain»: «Вважаю, що дуже важливо пісню писати на почуттях. Я сам створюю свої композиції. Роблю це зазвичай в стані піднесення. Мені здається, що найкраще почуття в житті людини – любов. Тому, в певні миті, коли відчуваю сильну любов, беру до рук гітару і вигадую сенси, закріплюючи їх любов'ю. Вже потім, пізніше, в текстах висловлюю те, про що думаю. І оскільки це "Євробачення", оскільки це Україна, вважаю, що слід говорити про нашу міць, незламність, силу духу. І «Endless Chain» саме про них».

6.      alyona alyona & Jerry Heil — «Teresa & Maria»

Jerry Heil: «Це пісня про об’єднання, про синергію. Мені здається, Україна сьогодні стала взірцем об’єднання для всього світу, і ми маємо продовжувати це показувати. Тільки коли світ буде об’єднаним, ми можемо боротися зі злом, боротися з викликами, яке дає нам життя. Зараз цього трошечки бракує у всьому світі. Зараз у всьому світі відбуваються війни, і Україна, як один з епіцентрів, де наразі відбувається війна, має повне право про це говорити і співати на сцені Євробачення».

7.     MÉLOVIN — «DREAMER»

«Я хочу, щоб ця пісня була про вас, в ім’я вас і за вас. Хочу, щоб пісня «DREAMER» подарувала вам розуміння, що нарешті ви готові повернутися до свого мрійника, здійснювати свої мрії, масштабуватися і робити себе щасливими. Кому, як не вам?» – звертається до слухачів MÉLOVIN.

"Я перебував у Львові, а Львів перебував під ракетними обстрілами. Тоді за 200 метрів від мене був приліт ракети. Це згадувати неприємно, але приємно згадувати те, що я написав під час цього всього пісню. Напевно, тільки українці зараз горе перетворюють на щось: я піднявся на оглядовий майданчик готелю, і пісня сама прийшла мені в голову, ніби хтось став її наспівувати - і наспівував її народ. Це шалено, неповторно! І я радий, що це сталося, що ця пісня написана!" - поділився артист.

8.      SKYLERR — «Time is running out»

«Над піснею «Time is running out» працювало дуже багато людей і створювали її досить довго. Я також є автором пісні і для мене дуже було важливо її створити особливою, особливо для Євробачення, особливою для мене, особливою для людей. І я впевнена, що нам це вдалося. Бо коли ти слухаєш цю пісню, вона ніби переносить тебе у такий тривожний стан людини, яка загубилася в цьому світі божевільному, в світі хаосу, яка шукає відповіді на питання у себе в голові. І ця пісня, коли ти її слухаєш, ти відчуваєш дуже-дуже різні емоції щоразу, коли ти її переслуховуєш: емоції люті, емоції сили, а іноді емоції відчаю і сліз. І це шалене поєднання просто змушує після прослуховування зупинитися, хоча б на хвилинку, знайти час і усвідомити, як важливо бути людиною. І я дуже хотіла донести саме такі сенси. І для мене важливо ці сенси донести не тільки для українців, а й для усіх людей в цьому світі», — розповіла Skylerr в ефірі шоу «Селекція» на Радіо Промінь.

9.      Ziferblat — «Place I Call Home»

«Ми обрали тему розлуки з домом, адже точно знаємо, як багато українців були вимушені покинути власні оселі або назавжди втратили їх. Наші близькі останні два роки живуть за кордоном і, звісно ж, сумують. Тож кожен з нас розуміє, наскільки важливим і фундаментальним є відчуття рідного дому. Навіть якщо ви зараз десь дуже далеко. Просто пам‘ятайте, що дім — це місце, що завжди в серці. 

На Нацвідборі ми хочемо показати глядачеві не просто сучасну пісню, яка, сподіваємось, буде жити своїм життям ще довгі-довгі роки, але і власний стиль, наш специфічний музичний світ, під назвою Ziferblat, та історію, що об’єднує», — розповідають учасники гурту.

10.   YAGODY — «Tsunamia»

«В наших піснях, в піснях, які ми дуже любимо, ми даємо життя забутим текстам. І це все листи з минулого, які ми так і не отримали. Але сьогодні ми підготували для слухачів і слухачок шоу "Селекція" щось геть не схоже на те, що ми створювали до цього. Якось за розмовою наша акордеоністка Надія Паращук переповіла слова своєї колоритної гуцульської бабусі, які вона так любила повторювати: «Дитинко, абис ти знала! Тілько гори і море можуть дати нам моци». Гуцули, які почують нашу вимову – вибачейте! Ця думка надовго залізла нам в голову, а потім дуже міцно нас надихнула на створення пісні про силу, стержень і невичерпність. І ми назвали її «Tsunamia». І цією піснею ми хотіли сказати, що навіть в найтемніші часи можна вистояти, якщо міцно триматися за коріння. Ви можете запитати нас, навіщо нам Євробачення. Не знаю. Напевно тому, що ми хочемо познайомити українців і світ з тим, що нам дається найкраще. Для нас сцена — це можливість говорити гучно про важливе. До речі, «Tsunamia» — наша перша авторська пісня. І якщо чесно, то ми трішки хвилюємося», — розповіла лідерка гурту Yagody Зоряна Дебовська в ефірі шоу «Селекція» на Радіо Промінь.

11.   NAHABA — «GLASSS»

«Пісня «Glasss» достатньо меланхолійна і трагічна, тому що вона описує важкі моменти нашого життя, які сталися з нами впродовж останніх півроку. Насправді ця пісня про наші особисті переживання з Олею. Ми були у стосунках майже 5 років, але півроку тому я вступив до лав ЗСУ і це стало переломним моментом в наших стосунках. Попри всі ці переживання та труднощі ми все-таки змогли зберегти наш музичний проєкт. І в той момент, коли ми знали, що ми будемо йти на Євробачення, ми зідзвонилися і домовилися про те, чому б нам не описати всі ці наші переживання. Під час написання пісні були деякі труднощі, тому що ми, зазвичай, писали все разом, знаходилися разом, шукали ідеї разом. Але зараз була зовсім інша ситуація і нам треба було якимось чином зберегти наші контрастні особистості. Також в моєму випадку мені ускладнювало все те, що я знаходжусь на службі. Я служу в 40-й тактичній бригаді "Привиди Києва". І, звісно, в мене тут немає якогось спеціального обладнання, а також спеціального місця для запису вокалу і чого-небудь. Тому всі мої партії були записані на звичайний диктофон телефона і записані були у шафі для того, щоб хоча б якось зберегти акустику. Ми думаємо, що ця пісня відгукнеться багатьом українцям, тому що, на жаль, в умовах війни такі історії на сьогоднішній день не рідкість», - прокоментував Андрій Науменко в ефірі шоу «Селекція» на Радіо Промінь.

Кожна з представлених пісень несе в собі певну історію. А яка з них буде почута від представника України на Єробаченні-2024 дізнаємося вже 3 лютого.

 

Діана К.

 

 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...