RSS

Постачання боєприпасів із ЄС в Україну сягне 480 тисяч снарядів - Урсула фон дер Ляєн

2023-11-30 14:34:00
Постачання боєприпасів із ЄС в Україну сягне 480 тисяч снарядів - Урсула фон дер Ляєн -
Після російського вторгнення в Україну ЄС вже передав або передасть невдовзі 480 тисяч снарядів для України та доведе здатність виробництва боєприпасів до рівня 1 мільйон снарядів на рік.

 

Про це сьогодні у Брюсселі під час виступу на річній конференції Європейського оборонного агентства (EDA) заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Після початку російської агресії…. Ми вперше мобілізували оборону промисловість Європи, щоб вона відповідала умовам війни.  Європейський оборонний фонд був доповнений EDIRPA (Посилення європейської оборонної промисловості за рахунок спільного замовлення – ред.), що надалі дозволило прийняти ASAP (Акт сприяння виробництву боєприпасів – ред.). 480 тисяч артилерійських снарядів були поставлені, або в процесі поставок (в Україну – ред.). Наступного року ми будемо здатні виробляти 1 мільйон снарядів на рік. Це було неможливо уявити собі усього рік тому. І це вже означає масивний крок вперед у нашій оборонній співпраці», - сказала Урсула фон дер Ляєн.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...