RSS

Схеми: Росіяни розгорнули нову військову базу за 200 км від лінії фронту

2024-07-23 21:40:00
Схеми: Росіяни розгорнули нову військову базу за 200 км від лінії фронту -

Журналісти за допомогою супутникових знімків з’ясували, що російські армійці звели військову базу у місті Новочеркаськ за 200 км від лінії фронту.

 

Про це повідомляє проект "Схеми"

"Відповідно до зображень з супутника Planet Labs, нову військову базу російські армійці розгорнули у травні 2024 року між виправною колонією та двома недобудованими загальноосвітніми навчальними закладами, на місці іншого закинутого військового обʼєкту – школи кухарів №195 "Сил громадянської оборони" Росії, яку закрили у 2011 році.

Утім, минулого літа, після дванадцяти років затишшя, на закинутій території колишньої військової школи почались зміни".

Згідно з супутниковими знімками Planet Labs, які отримали "Схеми", перша військова техніка з’явилася тут ще наприкінці серпня 2023 року. Зокрема на території обʼєкта припаркували з півсотні військових вантажних машин та розгорнули з десяток наметів. Відтоді, за майже рік, база збільшилася утричі.

 

Як встановили "Схеми", ця база в Новочеркаську може належати до 100-го військового полку матеріально-технічного забезпечення Збройних сил РФ. Про можливу часткову передислокацію цього підрозділу з Підмосковʼя до Ростовської області, ближче до лінії фронту, може свідчити зміна геолокації телефонів кількох його військовослужбовців, що вдалося відслідкувати "Схемам".

 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...