RSS

НАТО готує маршрути для доставки військ на фронт у разі прямого конфлікту з Росією

2024-06-04 19:34:00
НАТО готує маршрути для доставки військ на фронт у разі прямого конфлікту з Росією -

НАТО розробляє кілька “сухопутних коридорів” для перекидання американських військ і бронетехніки до лінії фронту в разі великої європейської наземної війни з Росією.

 

Про це пише World Press.

 

Американські солдати висаджуватимуться в одному з п’яти портів і прямуватимуть заздалегідь спланованими логістичними маршрутами, щоб протистояти можливому нападу з боку Москви, повідомили офіційні особи в інтерв’ю The Telegraph.

 

Це відбувається на тлі попереджень вищого керівництва Альянсу про те, що західні уряди повинні готуватися до конфлікту з Росією протягом наступних двох десятиліть.

 

Логістичні маршрути стали ключовим пріоритетом після того, як лідери НАТО на саміті у Вільнюсі, в Литві, минулого року домовилися підготувати 300 000 військовослужбовців, які будуть перебувати в стані підвищеної готовності до захисту альянсу.

 

Існуючі плани передбачають, що американські війська висаджуються в голландських портах перед тим, як сісти на потяги, які перевезуть їх через Німеччину і далі до Польщі.

Американські війська висадяться в Роттердамі в разі російського вторгнення ФОТО: ФРАНС ЛЕММЕНС/CORBIS DOCUMENTARY RF

У разі російського вторгнення в країни НАТО, американські війська будуть перекинуті до порту Роттердам, а потім відправлені на схід.

 

Але за лаштунками також вживаються заходи з розширення географії маршрутів до інших портів, щоб гарантувати, що наземна лінія зв’язку не буде перервана московськими військами.

 

Генерал-лейтенант Александр Солфранк, начальник командування логістики Об’єднаних збройних сил НАТО, сказав в інтерв’ю The Telegraph: “Україна дуже страждає від цих російських ракетних атак дальнього радіусу дії на логістичні системи”.

 

Якщо сили НАТО, які увійдуть з Нідерландів, потраплять під російські бомбардування або будуть зруйновані північноєвропейські порти, альянс переорієнтується на порти в Італії, Греції та Туреччині.

 

З італійських портів американські війська можуть бути перекинуті суходолом через Словенію, Хорватію до Угорщини, яка межує з Україною.

 

Аналогічні плани існують щодо транспортування військ з турецьких і грецьких портів через Болгарію і Румунію, щоб досягти східного флангу альянсу.

Лідери НАТО погодились, що 300 000 військовослужбовців мають бути готові до конфлікту з Росією ФОТО: ДАНІЕЛ МІХАЙЛЕСКУ/AFP

Також розробляються плани транспортування військ через порти на Балканах, а також через Норвегію, Швецію і Фінляндію.

В межах цих коридорів національні війська не будуть обмежені місцевими правилами і зможуть вільно перевозити вантажі без будь-яких обмежень.

 

Раніше французький уряд скаржився на те, що його танки були заблоковані на іноземних кордонах через бюрократичні процедури під час спроб розгортання в Румунії в рамках нової схеми захисту від російського вторгнення.

 

Протягом останніх п’яти років Jsec за дорученням НАТО проводив дослідження з метою виявлення різних маршрутів, якими можна було б доставити війська для боротьби з російським вторгненням.

 

Порти на півночі Європи, такі як Нідерланди, Німеччина і країни Балтії, вважаються особливо вразливими до російських ракетних атак.

 

Генерал-лейтенант Солльфранк сказав: “Все створено таким чином, щоб забезпечити необхідну стійкість – надійність, наявність резервів, а також наявність усього в великій кількості”.

 

Але після попереджень про те, що НАТО має лише 5 відсотків необхідних засобів протиповітряної оборони для прикриття свого східного флангу, командувач Jsec занепокоєний можливостями протиповітряної оборони для захисту своїх ключових логістичних центрів.

 

“Спостерігаючи і оцінюючи російську війну в Україні, ми бачимо, що Росія атакувала українські логістичні бази, – сказав він.

“Це повинно привести до висновку, що величезні логістичні бази, які ми знаємо з Афганістану та Іраку, більше не є практичними, тому що вони будуть атаковані і знищені на дуже ранній стадії конфлікту”.

“Що стосується протиповітряної оборони… Її завжди не вистачає. Я не можу собі уявити ситуацію, коли у вас достатньо засобів протиповітряної оборони. Це гарний приклад, того як працює військовий принцип: “Якщо ти хочеш бути сильним скрізь, ти не будеш сильним ніде”.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...