RSS

12 загиблих, серед яких 5 дітей: на місці російського удару в Одесі завершили рятувальні роботи

2024-03-03 22:06:00
12 загиблих, серед яких 5 дітей: на місці російського удару в Одесі завершили рятувальні роботи -

В Одесі та Одеській області оголошено день жалоби за жертвами російського обстрілу, під час якого один з дронів влучив у житловий будинок. Пошукова операція завершилася увечері в неділю - знайдено тіла дванадцяти загиблих, серед них п'ять дітей, пише ВВС Україна.

Серед загиблих - військовослужбовці Олег та Тетяна Кравці, а також троє їхніх дітей.

Вранці 3 березня рятувальники намагалися деблокувати з-під завалів тіло жінки, поруч з нею виявили тіло немовляти.

"Мама намагалася закрити собою свою 8-місячну дитину. Намагалася вберегти. Їх знайшли у міцних обіймах", - повідомили в ДСНС.

Пізніше одеські видання Суспільне Одеса та Думская повідомили, що 8-місячну дитину звали Єлизавета, вона загинула разом зі своїми батьками-військовослужбовцями Тетяною та Олегом Кравцями.

Увечері рятувальники знайшли тіла ще двох дітей подружжя - Сергія та Злати, дітей Тетяни Кравець від першого шлюбу.

Друзі загиблих повідомили Суспільне, що Тетяна та Олег Кравці виховували одну спільну дитину - 8-місячну Єлизавету, а також трьох дітей Тетяни від першого шлюбу - дев'ятирічного Сергія, восьмирічну Злату та Володимира. На момент російської атаки лише Володимир був не вдома, а у дідуся з бабусею в селі.

Також відомо, що брат Олега Кравця загинув у 2014 році в АТО.

"Великий біль не тільки для Одещини, а й для всієї України. Пошукові операції досі продовжуються", - написав керівник Одеської ОВА Олег Кіпер у телеграмі.

руїни

АВТОР ФОТО,GETTY

меморіал

АВТОР ФОТО,GETTY

Підпис до фото,

Біля зруйнованого будинку, де загинули щонайменше троє дітей, одесити покладають квіти та іграшки

Зруйнований будинок

АВТОР ФОТО,GETTY

руїни будинку

АВТОР ФОТО,ДСНС

Раніше обласна влада повідомила, що серед загиблих троє чоловіків – 35, 40 та 54 років, двоє жінок – 73 та 31 років, двоє дітей – трирічний та 4-місячний хлопчики.

Колишній уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба опублікував у фейсбуці фото Анни Гайдаржи з чотиримісячним сином Тимофієм, які стали жертвами удару.

"Його батько з самого ранку сподівався на диво. Але він втратив і дружину, і дитину. У чоловіка залишилася маленька донька", - повідомив він.

За даними ДСНС, постраждали ще 9 людей, з них одна дитина.

Дрон вдарив по житловому будинку о другій ночі 2 березня. Внаслідок цього були зруйновані 18 квартир.

Одеса

АВТОР ФОТО,GETTY

Одеса

АВТОР ФОТО,GETTY

Одеса

АВТОР ФОТО,GETTY

Президент Володимир Зеленський 2 березня висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

"Нам потрібно більше ППО від партнерів. Потрібно посилювати український повітряний щит, щоб додати захисту нашим людям від російського терору. Більше систем ППО, більше ракет для ППО – це те, що зберігає життя", - сказав президент.

Керівник МЗС Дмитро Кулеба після цього обстрілу закликав Захід замінити формулу допомагати Україні "стільки, скільки потрібно" на "так швидко і стільки, скільки потрібно".

Повітряні Сили ЗСУ повідомили, що в ніч на 2 березня Росія атакувала Україну керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-35 та 17-ма ударними безпілотниками.

14 з 17 дронів збили, але були влучання та падіння уламків на Одещині та Харківщині.

Вдень 3 березня у своєму зверненні Володимир Зеленський відзначив, що українські діти є воєнними цілями Росії.

"На цей час відомо про десятьох загиблих, із них троє дітей: Марк, якому ще не виповнилося навіть трьох років, Єлизавета, вісім місяців, і Тимофій, чотири місяці. Українські діти – воєнні цілі Росії. Ось із ким воюють ці нелюди. Мої співчуття всім рідним, близьким", - наголосив президент.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...