RSS

Сирія провела випробування хімічної зброї

2012-09-18 22:01:00
Сирія провела випробування хімічної зброї -

Національна армія Сирії разом з іранськими консультантами провела випробування ракетного комплексу

У серпні Сирія провела випробування хімічної зброї. Про це повідомило німецьке видання Der Spiegel. Мова йде про випробування ракет і танкових снарядів, можливо, оснащених хімічними боєголовками.

Як повідомляється, випробування проводилися на базі "Ас-Сафіра" на сході від Алеппо, всього було запущено п'ять або шість ракет і боєприпасів. За інформацією видання, на полігоні були присутні офіцери іранського Корпусу вартових ісламської революції.

У свою чергу NEWSru Israel нагадує, що раніше в ЗМІ повідомлялося про роботу на базі "Ас-Сафіра" фахівців з Ірану і Північної Кореї.

Раніше світова спільнота висловила серйозну заклопотаність у зв'язку з недавніми повідомленнями сирійської влади про можливості застосування хімічної зброї.

Наприкінці серпня президент США Барак Обама заявляв, що може прийняти рішення про військове втручання у ситуацію в Сирії, якщо в регіоні виникне загроза застосування хімічної або біологічної зброї.

Пізніше на територію Сирії були закинуті загони британського спецназу, метою яких було встановити точне місцезнаходження складів хімічної і біологічної зброї і, якщо вдасться, їх ліквідувати.

На початку вересня з'явилися повідомлення про те, що влада Сирії розосередила запаси хімічних озброєнь по різним складам на території країни.
 

Джерело: ТСН

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...