RSS

Кава краде енергію у людини

2016-04-23 08:17:00
Кава краде енергію у людини -
Всі рекламні слогани про каву обов'язково включають в себе такі формулювання, як "викликає бадьорість," дає сили і енергію ". А ось і ні, вважають нутріціоністи з Австралії. Вони привели серйозне дослідження і з'ясували, що еспресо насправді цю саму життєву енергію забирає.
 
«Мало того, що кава є вираженим диуретиком, цей напій також перешкоджає абсорбції рідин і висмоктує з організму залізо, - каже відомий експерт в області здорового харчування Зоуі Бінглі-Палліні. - В результаті після вживання кави в довгостроковій перспективі ви втрачаєте необхідну енергію. Дійсно, кава виробляє миттєвий енергетичний ефект, але він дуже швидко випаровується, і вже через годину ви відчуваєте себе набагато більш втомленими, ніж до вживання кави ".
 
Експерти вважають, що зловживання кави примушує печінку прикладати багато зусиль для здійснення процесів метаболізму, через що виникає відчуття втоми.
 
Тим більше, що дія кофеїну недовга, і слідом за сплеском енергії йде її занепад. У разі ж передозування кофеїну, а воно може наступити від декількох чашок кави поспіль, у людини спостерігаються перезбудження, маніакальні реакції і надмірні емоції, а також загострення всіх почуттів. У підсумку це може закінчиться перевтомою і безсонням.
 
Таку ж втому можуть викликати тільки продукти з високим вмістом жиру. Організму дуже важко їх перетравити. Справа в тому, що жири забирають стільки ж енергії під час процесу травлення, скільки приносять в організм, а це, в свою чергу, може викликати важкість у шлунку, втому і почуття переповненості в животі незабаром після прийому їжі.
 
Хочете підбадьоритися і відчути приплив сил? Випийте чашку зеленого чаю.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...