RSS

Іноземна мова - захоплення чи професія?

2016-04-22 19:38:00
Іноземна мова - захоплення чи професія? -
Іноземна мова - захоплення чи професія?
Англійська мова зараз вивчають практично в будь-якій школі з другого, а то і з першого класу. У багатьох школах після п'ятого класу починають вивчення плюс ще й німецького, а іноді трохи пізніше ще й французького. Якщо ви вирішите продовжити навчання і вступити до інституту або технікум - тут теж не обійдеться без іноземної мови, принаймні на першому курсі.
Тим, хто вирішує присвятити себе науці і береться за написання дисертації доводиться здавати кандидатський екзамен з англійської або іншої мови, який він знає. Тобто, повністю уникнути вивчення іноземної мови нереально.
Хоча, є категорія людей, яким подобається вивчати іноземні мови, вони відчувають, що це їх покликання. Такі люди часто продовжують вивчення мови. Вони надходять на лінгвістичні факультети або йдуть на курси іноземних мов. Деяким подобається одина конкретна мова, тоді питання вибору іноземної мови підніматися не буде, але є й ті, хто просто легко запам'ятовує будь-які іноземні слова. У такій ситуації вони стикаються з вибором, який саме іноземну мову вивчати - англійську, або якийсь іншу, менш стандартну мову. У такій ситуації потрібно проаналізувати всі переваги і недоліки вивчення тієї чи іншої мови, поміркувати про можливість застосування знань даного мови в майбутньому.
Англійська, в якомусь плані, це міжнародна мова, нею розмовляють багато країн, а жителі інших країн її вивчають, швидше за все, якщо ви, знаючи англійську поїдете в Німеччину, Іспанію або Францію, то зможете якось спілкуватися з місцевим населенням . Так що англійську однозначно вигідно вивчати, якщо ви збираєтеся їздити в різні країни. Але, якщо ви плануєте переїхати в якусь конкретну країну, наприклад, до Німеччини, то краще записатися на курси німецької мови. Краще з людьми говорити їхньою рідною мовою, ніж на будь-якій, навіть добре знайомій іноземній.
В іншій ситуації, коли ви не плануєте виїзд за кордон, хочете залишитися тут, вивчення якої мови допоможе вам заробити побільше грошей. Що вигідніше починати вивчати, англійську, або якусь менш популярну мову? Перекладачів англійської мови в наш час не так і мало, тому серед них дуже серйозна конкуренція, в слідстві чого переклади з англійської коштують не так і дорого. Вигідніше тим, хто знає добре якусь вузьку сферу лексики англійською.  Наприклад, можна піти на курси французької мови. Хороших перекладачів з французької набагато менше, ніж фахівців в області англійської, менше конкурентів, тому і платять їм більше.
Виходить, що найвигідніше знати або термінологію якоїсь вузької сфери англійської мови, або якусь менш поширену мову:  французьку, фінську, іспанську, італійську, або навіть китайську.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...