RSS

До Землі наближається астероїд більше київської телевежі-рекордсменки

2019-12-19 21:41:00
До Землі наближається астероїд більше київської телевежі-рекордсменки -
До Землі наближається величезний астероїд, який є потенційно небезпечним. Небесне тіло наблизиться до нашої планети на максимально близьку відстань сьогодні, 19 грудня, передали в Центрі вивчення навколоземних об'єктів NASA.
 
Об'єкт отримав назву 2019 XO3. Його космічна швидкість становить 101 520 км / год.
 
Вчені змогли виміряти розміри астероїда і уточнити траєкторію руху після понад 20 прямих спостережень, когла брила діаметром від 200 до 440 метрів увійшла в Сонячну систему п'ять днів тому.
 
Дослідники з'ясували, що астероїд є потенційно небезпечним навколоземних об'єктом (NEO) на орбіті, що перетинає орбіту Землі. За даними NASA, такі небесні об'єкти можуть виявитися "незвично близько" до нашої планети.
 
У найближчому майбутньому космічна скеля наблизиться до Землі на відстані близько 0,04320 астрономічних одиниць. Одна астрономічна одиниця приблизно дорівнює 149,6 мільйонам км, що дорівнює відстані від Землі до Сонця.
 
Висота астероїда більше найвищої споруди в Україні - Київської телевежі, яка є найвищим в світі гратчастим будівлею (385 метрів), і яка на 60 метрів "переросла" знамениту французьку Ейфелеву вежу. Висота небесного тіла порівнянна з малайзійськими Баштами Петронас в Куала-Лумпурі (452 ​​метра).
 
 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...