RSS

В Америці легалізовано одностатеві шлюби і легкі наркотики

2012-11-08 12:43:00
В Америці легалізовано одностатеві шлюби і легкі наркотики -

У США, окрім президентських виборів, у кількох штатах відбулися референдуми з питань легалізації марихуани та одностатевих шлюбів.

Всього в історії США виборці голосували з цього питання 34 рази, пише Українська правда, посилаючись на Бі-бі-сі.

У результаті виборці двох американських штатів – Колорадо і Вашингтона – проголосували за те, щоб марихуана стала легальною. Відтепер у цих штатах її можна буде вживати і продавати «в розважальних цілях», повідомляє Reuters.

Одностатеві шлюби дозволені в шести штатах США, але там їх узаконили рішеннями судів або законодавчих органів.

Такі закони діяли в Меріленді і окрузі Колумбія, в який виділено місто Вашингтон, і на референдумі у вівторок виборці відкинули ідею скасування закону.

У Міннесоті виборці проголосували проти того, щоб в конституцію штату було включено більш вузьке визначення шлюбу як союзу "між одним чоловіком і однією жінкою".

У Каліфорнії виборці проголосували за збереження смертної кари. Скасування смертної кари отримувало підтримку на референдумі лише одного разу: це було в Орегоні в 1964 році, але і там пізніше проголосували за те, щоб її знову узаконити.

Виборці в п'яти штатах також голосували із питання легалізації марихуани в медичних цілях. В Орегоні виборці висловилися проти, в Колорадо і Вашингтоні схвалили легкий наркотик.

Серед інших питань, виставлених на голосування, було: більш чітке маркування генетично модифікованих продуктів в Каліфорнії та право на смерть у штаті Массачусетс.

А в Лос-Анджелесі - центрі порнографічної індустрії - виборці зобов'язали порноакторів користуватися презервативами під час зйомок.

Зазначимо, що у середу уряд Франції схвалив законопроект, що дозволяє людям нетрадиційної орієнтації вступати в шлюби і ставати прийомними батьками.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...