RSS

У Львові відзначили Китайський Новий рік ходою драконів та лазерним шоу

2013-02-11 14:33:00
У Львові відзначили Китайський Новий рік ходою драконів та лазерним шоу -

На вихідних у центрі Львова відзначали Китайський Новий рік. Міжнародний фестиваль "Китайський Новий рік в Україні" другий рік поспіль проводять у Львові.

В ніч з 9 на 10 лютого за китайським календарем на зміну Дракону приходить Чорна Водяна Змія. Китайський Новий рік, або Чуньцзе - це яскраве свято весни, найтриваліше з усіх урочистостей у Китаї. Святкують гучно та довго — карнавалами, феєрверками та веселощами. Готують страви зі свинини, качатини, курки, пельмені, різноманітні солодощі. Під час вечері миряться, прощають усі образи, бажають щастя і миру.

"Ми продумали цікаву програму для всіх — від дітей до старших. Діти могли подивитися популярні китайські мультики на великому екрані на Площі Ринок. Молодь — потанцювати на дискотеці під лазерне шоу та найвідоміші музичні хіти. Туристам запропонували чудове карнавальне видовище — китайських драконів, феєрверк, китайську кухню. Гадаю, усі залишилися задоволені", - каже голова Міжнародної громадської організації "Культурно-дослідницький центр України та Китаю "Ланьхва" Юрій Котик.

З самого ранку у суботу Площу Ринок прикрасили традиційними китайськими ліхтариками, які уночі світилися. Площею ходили герої популярних китайських мультфільмів, які роздавала дітям іграшки. Вдень відбулась трансляція фільму про традиції Китайської Народної Республіки, гала-концерт за участі китайських співаків, балету "Акверіас", вокального секстету "La VIVo", квартету "Тенорс бельканто".

Окрім ходи центром міста традиційних китайських драконів, організатори запропонували взяти участь у майстер-класах їхніх бойових мистецтв — китайському кун-фу. Показові виступи проводили учні Академії традиційного кун-фу.

Гурмани могли скуштувати страви китайської кухні.

"Вирішили з дружиною спробувати традиційні китайські пельмені. У ятках вони коштували від двадцяти гривень за порцію. Були з капустою, креветками, м'ясом, китайськими овочами чоу цай. Дуже смачні, соковиті. Дружині в пельмені трапилась монетка. Продавець-китаєць сказав, що то на велику удачу на увесь рік", - розповідає львів'янин Роман Павлюк.

Фестиваль завершився китайською новорічною дискотекою, лазерним шоу та фейерверком.

 



Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...