RSS

У Львові розкуповують сувенірних котів, на яких "переписали хату" (ФОТО)

2012-09-18 20:45:00
У Львові розкуповують сувенірних котів, на яких -

Після серпневого скандалу з білбордом у Дніпродзержинську, на якому було зображено бабусю з котом із написом "Дізналася, що внук голосував за Регіони - переписала хату на кота", у Львові кіт зажив всенародної любові і став своєрідним символом. За місяць кількість котів у сувенірних крамницях міста значно зросла. Керамічні, металеві і плюшеві коти майже витіснили з полиць львівських магазинів мишей, собак та інших представників тваринного світу.

"Туристи стали частіше просити у нас котів у різних конфігураціях, - розповідає продавець однієї з крамниць.  - Ми й без того продаємо багато, але тепер почали закуповувати більші партії. Особливо охоче купують кухлі з зображеннями котів. Магніти на холодильник - це найпоширеніший сувенір. Продаємо тайстри з вушками і котячими вусиками. Є коти навіть на кульчиках - кілька десятків варіантів."
Джерело: Gazeta.ua

На вітрині однієї з крамниць лежить литий з металу кіт, який читає книгу, закинувши лапу на лапу. Поруч написана від руки табличка: "Кіт, на якого бабуся переписала квартиру".

"Сподіваємося швидше продати. Людям такі написи дуже настрій підіймають", - ділиться продавчиня.

У більшості крамниць фотографувати крам забороняють. Але котів тут шукати далеко не треба. Керамічні картини із зображенням котів висять при вході. Фотографую рудого кота в зеленому циліндрі за 70 гривень на вулиці Руській. Поруч з ним за таку ж ціну - зелений і плямистий з підписами "Мій котик". Котів зображують у стилі наївного живопису, часом у стилі жлобарту.

Більшість львівських сувенірних котів - інтелігенти, що насолоджуються життям. Тепер до них долучаються коти у військовій амуніції - кептариках і з вудками в лапах, напоготові змагатися за свою рибу.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...