RSS

45 видів борщу зварили на фестивалі «Борщ’їв» (ФОТО)

2012-09-10 12:03:00
45 видів борщу зварили на фестивалі «Борщ’їв» (ФОТО) -

9 вересня у містечку Борщів на Тернопільщині відбулось традиційне щорічна свято борщу «Борщ’їв». 45 сільських рад представили на фестивалі борщі, зготовані за особливими місцевим рецептами і пригощали ними гостей фестивалю.

Придбати частування від сільрад Тернопільщини можна було за символічну ціну. Крім того, на центральній площі містечка у двох великих казанах вирили борщ для усіх бажаючих місцеві артисти та представники влади.

Як зазначають місцеві господині, борщ тут у кожному селі інший та дуже смачний, кожен готується за своїм особливим рецептом: хтось додає у борщ чорнослив, хтось вишню, хтось гриби тощо.

Крім борщу кожна з сільрад готувала й інші частування – вареники зі шкварками, картопляні деруни на вогні, місцевий самогон та солодощі.

Фестиваль «Борщ’їв 2012» пройшов у межах фольклорного свята «В Борщівському краї цвітуть вишиванки». Свято борщу щорічно проходить на центральній площі містечка Борщів, який у вересні стає столицею українського куховарства.

Як інформував ZAXID.NET, у Борщові традиційно місцеві політики варять борщ для частування всіх охочих на центральній площі містечка.

 

Джерело: ZAXID.NET

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...