RSS

В опозиції назріває бунт проти Яценюка-узурпатора - ЗМІ

2012-12-07 21:33:00
В опозиції назріває бунт проти Яценюка-узурпатора - ЗМІ -

В "Батьківщині" зріє невдоволення тим, що Яценюк узурпує владу в партії, пише "Сегодня".

Пропозиція нинішнього глави об'єднаної опозиції Арсенія Яценюка про висунення Юлії Тимошенко кандидатом в президенти виглядає передчасною (до виборів більше двох років) і дивною (адже екс-прем'єр продовжує відбувати термін і політика для неї закрита до 2021 року).

Однак насправді вона логічно укладається в ту боротьбу за звання єдиного кандидата від опозиції, яка почалася вже з перших днів після парламентських виборів.

Опозиціонери (зокрема, Микола Томенко) вже говорять вголос про президентські амбіції Віталія Кличка, Олега Тягнибока, Анатолія Гриценка, ніхто не сумнівається в тому, що вони є й у Арсенія Яценюка.

І ось у цьому контексті його пропозиція, підтримана ОО "Батьківщина", дуже вчасна.

"Я ставлю на голосування питання про висунення Юлії Тимошенко єдиним кандидатом на виборах президента у 2015 році. Сподіваюся, не тільки ми, але й інші опозиційні політичні сили підтримають цю ідею", - заявив Яценюк, і головне тут - саме слова про союзників по опозиції.

І Кличко, і Тягнибок готові оскаржувати першість Яценюка, але кожному з них складно виступити проти пропозиції зробити єдиним кандидатом Тимошенко.

У той же час, висловившись на користь екс-прем'єра, лідери УДАРу і "Свободи" змушені будуть зійти з дистанції і визнати право висування єдиного кандидата "Батьківщини".

А оскільки ймовірність виходу Тимошенко на свободу в найближчі роки залишається нульовою, її права автоматично перейдуть наступникові.

Хто це буде - питання риторичне, пише видання. Сам Яценюк на нього відповідати відмовився: "Зараз не потрібно обговорювати припущення". Проте одночасно з цим зробив заявку на те, щоб стати наступником: у четвер, 6 грудня, він запропонував об'єднати всі партії, що входять в ОО "Батьківщину", в одну.

А оскільки серйозних партій в ОО всього дві - сама "Батьківщина" і "Фронт змін" Яценюка, то за відсутності першого номера його автоматично замінює другий.

Заступник голови партії "Батьківщина" Микола Томенко поспішив заявити, що його партія не приймала рішення про об'єднання з іншими політичними силами.

За інформацією видання, бютівці з найближчого оточення Тимошенко планують створити власну партію, звинувативши Яценюка і Турчинова в зраді по відношенню до Юлі.
 

Джерело: ТСН

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...