RSS

Україну в Давосі розривали на частини, агітуючи вступити в Митний Союз і вирішити "справу Тимошенко"

2013-01-28 10:29:00
Україну в Давосі розривали на частини, агітуючи вступити в Митний Союз і вирішити -

Політики і бізнесмени зібрались у Давосі, щоб поговорити про перспективи України.

У швейцарському Давосі, де є не тільки публічна сторона заходу, але й прихована, відбувся Український ланч. Щоб потрапити до Давосу, з найближчого аеропорту у Цюріху треба їхати 150 кілометрів, але це не зупиняє тих, хто запрошений на всесвітній економічний форум, йдеться у сюжеті ТСН-Тиждень.

Цього року у заході брали участь 2500 учасників. Щоб заманити побільше відомих європейців на український ланч, його організатори спеціально привезли українських кухарів.

Зокрема, відбулась дискусія щодо геополітичного майбутнього України – в ЄС чи в Митний Союз? Росіяни агітували обрати їхній вектор, а надто, що до Євросоюзу, як метафорично дав зрозуміти Герман Грефф, Україну особливо ніхто не запрошує. Проте міністр закордонних справ Леонід Кожара дав чіткий сигнал – в українському законодавстві прописаний саме європейський вектор України.

При цьому з Митним Союзом Київ хоче співпрацювати за формулою 3+1. У свою чергу, колишній президент Польщі Олександр Квасневський заявив, що від домашніх завдань на шляху до Європи нікуди не подітися, це, мовляв, пройшла і Польща. В іронічній тональності він нагадав про тему, яка непокоїть європолітиків - Юлія Тимошенко. "Я розумію, що ваша судова система цілком незалежна, я поважаю це. Я знаю, що ваші прокурори цілком незалежні і схиляюся перед цим. Я знаю, що все, що діється довкола справи Тимошенко, Немирі, Власенка є наслідком незалежної діяльності всіх цих органів, але, щиро кажучи, якби я був українським політиком, я би дуже розлютився з приводу такої незалежності", - зазначив політик.

Так чи інакше українські урядовці сподіваються наприкінці року підписати Угоду про асоціацію з ЄС і про зону вільної торгівлі. Відтак, Давос став лише репетицією вирішальних українських дискусій.

Утім, політики говорили у Швейцарії і про загрози, які не мають кордонів. Так, найнесподіваніша розмова стосувалася ожиріння. Тут змагалося два лобі, а саме працедавців, які вже страждають від браку здорових працівників, та компаній, які заробляють на шкідливій їжі або ліках від хвороб спричинених ожирінням.

Саме ця невидима боротьба і є справжньою атмосферою Давоса.



Джерело: ТСН

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...