RSS

Угорщина блокуватиме пропозицію Єврокомісії надати Україні прибутки від заморожених активів РФ

2024-03-21 12:29:00
Угорщина блокуватиме пропозицію Єврокомісії надати Україні прибутки від заморожених активів РФ -
Пропозиція Єврокомісії щодо конфіскації прибутків від заморожених російських активів на підтримку України навряд чи буде схвалена на саміті лідерів ЄС, що розпочнеться сьогодні у Брюсселі. Причиною є позиція Угорщини.

 

Як передає Укрінформ, про це повідомив високопоставлений європейський дипломат на умовах анонімності, інформує DW.

"Пропозиція Єврокомісії щодо конфіскації прибутків від заморожених російських активів на підтримку України навряд чи буде схвалена на саміті лідерів ЄС, який розпочнеться у четвер, 21 березня, у Брюсселі", - повідомив європейський дипломат на умовах анонімності.

За його словами, серед більшості країн-членів ЄС є спільне розуміння того, що конфісковані кошти мають піти на купівлю зброї та боєприпасів для Збройних сил України. "Зараз Україна більше потребує грошей на зброю, а, на жаль, не на відновлення. І ми прагнемо зробити все, щоб уникнути подальших руйнувань в Україні", - пояснив дипломат.

 

У пропозиції Єврокомісії йдеться про те, що 90% прибутків від заморожених російських активів має бути використано на купівлю зброї для потреб ЗСУ.

 

Проте співрозмовник DW розповів, що проти цього виступає Угорщина, влада якої заявляє, що ці кошти мають піти на будь-що, але не на зброю для українців.

 

Як повідомлялося, 21-22 березня у Брюсселі відбудеться зустріч лідерів країн ЄС у форматі Європейської ради. Одним з головних питань буде продовження військової допомоги для України, зміцнення безпеки та оборони ЄС, а також нарощування спроможностей європейської оборонної промисловості.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...