RSS

Трамп програв один штат, Байден теж спіткнувся. Як "Супервівторок" визначив долю виборів у США

2024-03-06 12:41:00
Трамп програв один штат, Байден теж спіткнувся. Як -

Президент США Джо Байден та колишній президент Дональд Трамп перемогли на праймеріз від своїх партій у 15 штатах під час "Супервівторка" - одного з найважливіших днів у боротьбі за Білий дім.

Про це пише ВВС Україна.

Цього дня виборці у 15 американських штатах обирають кандидатів від обох найбільших партій у президенти. Результати "Супервівторка" дають уявлення про те, як почуваються два головні суперники у боротьбі за Білий дім.

І Дональд Трамп, і Джо Байден не здобули повної перемоги у перегонах "Супервівторка".

 

Трамп виграв голосування республіканців в Алабамі, Арканзасі, Колорадо, Мені, Північній Кароліні, Оклахомі, Теннессі, Техасі та Вірджинії, відкинувши свою єдину конкурентку, колишнього посла в ООН Ніккі Гейлі.

Утім, він, вочевидь, роздратований несподіваною перемогою Гейлі у Вермонті.

Байден легко здобув перемогу від Демократичної партії в Алабамі, Арканзасі, Колорадо, Айові, Мені, Массачусетсі, Північній Кароліні, Оклахомі, Теннессі, Техасі, Вермонті та Вірджинії. Він також виграв голосування поштою в Айові.

Але він напевно не очікував, що в Американському Самоа (острівна територія США у Тихому океані) його обійде підприємець Джейсон Палмер.

Утім, жодна з цих проблем не стала на заваді обом фаворитам зміцнити позиції як кандидатів від своїх партій. Трампу - від республіканців, Байдену - від демократів.

Тепер вони обидва зосередилися на атаках одне одного, адже загальна виборча кампанія фактично почалася – за вісім місяців до голосування.

Попередження кандидатам

.

АВТОР ФОТО,GETTY

Підпис до фото,

"Супервівторок" показав, що кандидатами на виборах найімовірніше будуть Байден та Трамп

Попри очікувані результати, "Супервівторок" показав деякі попереджувальні знаки для обох кандидатів, підкресливши їхні потенційні слабкі сторони.

Джо Байдена мають хвилювати результати екзитполів, які свідчать про те, що виборців найбільше турбує проблема міграції та південний кордон США.

Це головне питання Дональда Трампа, і воно було основною темою його переможної промови у вівторок ввечері.

Байден також може бути стурбований несподіваними результатами голосування у деяких штатах. У Мічигані, Міннесоті та Північній Кароліні він не отримав очікуваних голосів через гнів виборців щодо його підтримки війни Ізраїлю в Газі.

Ці ж люди можуть не проголосувати за Байдена і в листопаді або підтримати кандидата від третьої сторони.

Довгий список перемог Дональда Трампа на праймеріз демонструє його домінування серед республіканців.

Але Ніккі Гейлі також вдалося привернути увагу значної частини виборців, багато з яких кажуть, що не підтримають Трампа у листопаді.

У своєму виступі після оголошення результатів Трамп навіть не намагався заволодіти увагою виборців Гейлі, він взагалі не згадав свою суперницю у промові.

Хоча Гейлі, схоже, готується виходити з перегонів, навряд чи вона буде готова підтримати Трампа.

Трамп навіть без посади президента через свій вплив на партію блокує військову та фінансову допомогу Україні, а Гейлі виступала за повну підтримку Києва.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...