RSS

Столтенберг підтримує запрошення України до членства в НАТО «на певному етапі»

2024-01-29 12:27:00
Столтенберг підтримує запрошення України до членства в НАТО «на певному етапі» -

Столтенберг підтримує запрошення України до повноцінного членства в НАТО «на певному етапі».

 

Про це Єнс Столтенберг заявив в етері Fox News, пишуть Букви.

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає “гарною справою” на “певному етапі” запросити Україну до повноцінного членства в Альянсі.

 

Столтенберг зауважив, що Північноатлантичний альянс створювався, аби запобігти війні.

Я з Норвегії, ми межуємо з РФ. Коли Норвегія стала членом НАТО, то радянський союз називав це провокацією. Це не було провокацією, це право кожної суверенної нації обирати власний шлях. Це право зокрема є у Норвегії, у Швеції і Фінляндії, а також воно є і в України, – наголосив глава НАТО.

На його переконання, дуже важливо не дозволити Путіну досягнути бажаного в Україні, оскільки це б стало заохоченням для інших авторитарних режимів. Зокрема він нагадав, що нині реальна загроза постає перед Тайванем.

Тому це гарна справа для нас, для США, підтримати Україну, а також на певному етапі запросити їх стати повноцінним членом Альянсу, – заявив Столтенберг.

Раніше Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив на необхідності подальшої підтримки України з боку союзників. Глава альянсу закликав допомагати ЗСУ незалежно від ситуації на полі бою.

 

Також перед цим очільник НАТО зауважив, що західні партнери вражені хоробрістю, компетентністю українських сил, а також їхньою здатністю фактично завдавати ударів у тилу російських ліній, углиб території, контрольованої Росією. І, звісно, ​​військові досягнення частково можна виміряти квадратними метрами, але також і втратами, яких ЗСУ завдають своєму противнику.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...