RSS

Шольц: путін не готовий до переговорів про справедливий мир

2023-03-02 12:47:00
Шольц: путін не готовий до переговорів про справедливий мир -

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наразі не вірить, що президент росії владімір путін готовий вести переговори про "справедливий мир" в Україні.

 

Про це він заявив у четвер під час виступу в Бундестазі, присвяченому війні в Україні, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Чи готовий взагалі путін до переговорів про повернення цих принципів та справедливого миру? На цей момент ніщо не вказує на це", - вважає канцлер Німеччини.

Путін радше покладається на загрозливі жести, такі як призупинення дії ядерного договору зі Сполученими Штатами, додав Шольц.

 

Колишній канцлер Німеччини Гельмут Шмідт говорив про принцип "збалансованої взаємності" з огляду на Гельсінський процес 1970-х – але про це не може бути й мови, доки Путін загрожує існуванню України і водночас основам європейського миропорядку, зазначив канцлер.

"Не можна вести переговори з приставленою до скроні рушницею - хіба що про власну покору", - заявив Шольц.

Тим більше примітно, що президент України Володимир Зеленський представив пропозиції щодо міцного, справедливого миру на саміті G20 у листопаді, додав Шольц.

 

У річницю повномасштабного вторгнення  Шольц пообіцяв підтримувати Україну, скільки буде необхідно, і закликав президента рф владіміра путіна припинити війну.

 

1 березня Шольц пообіцяв наростити виробництво боєприпасів на тлі війни в Україні.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...