RSS

Російська влада повідомила про смерть Навального в колонії

2024-02-16 14:31:00
Російська влада повідомила про смерть Навального в колонії -

Російський опозиціонер Олексій Навальний після прогулянки в колонії відчув себе погано, практично відразу знепритомнівши, повідомляє російська федеральна служба виконання покарань.

 

Про це пише ВВС Україна.

 

Лікарі швидкої медичної допомоги констатували його смерть, зазначено в повідомленні.

"Проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого. Причини смерті встановлюються", — йдеться у повідомленні відомства (цитати за "Інтерфаксом").

Навальному було 47 років.

 

Захисник Навального повідомив, що поки що від коментарів утримується.

"За рішенням сім'ї Олексія Навального, я взагалі нічого не коментую. Зараз розбираємося. Адвокат у Олексія був у середу. Все тоді було нормально", - повідомив адвокат Навального Леонід Соловйов "Новій газеті".

Прессекретарка Навального Кіра Ярмиш сказала російським ЗМІ, що в неї немає ніяких підтверджень інформації про смерть опозиціонера.

 

Навальний відбував термін у колонії особливого режиму у селищі Харп за полярним колом.

 

Представники Суспільної спотережної комісії Ямало-Ненецького автономного округу заявили, що Навальний на здоров'я не скаржився, хоч його донька розповідала в інтерв'ю американським ЗМІ, що були випадки, коли батько втрачав свідомість у в'язниці.

 

Федеральна служба виконання покарань РФ повідомила, що направляє комісію до колонії, де помер Навальний.

 

Причини смерті Навального мають з'ясувати медики, заявив представник Кремля Дмитро Пєсков.

"Наскільки ми знаємо, зараз з усіма чинними правилами федеральна служба виконання покарань займається всіма перевірками, з'ясуванням і так далі. Тут не потрібні якісь доручення, тому що з цього приводу є певне зведення правил", — сказав Пєсков журналістам.

Він додав, що Володимиру Путіну вже знає про смерть Навального.

"Так, йому повідомили. Розбиратимуться медики", - сказав представник Кремля.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...