RSS

Помічник держсекретаря США О’Браєн озвучив стратегію перемоги України у війні

2024-01-26 13:24:00
Помічник держсекретаря США О’Браєн озвучив стратегію перемоги України у війні -
Україна у 2024 році буде сильнішою та матиме кращі позиції для перемоги у війні з РФ завдяки допомозі Сполучених Штатів та ЄС.

 

Як передає Укрінформ, про це заявив помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О'Браєн, повідомляє VOA.

“Як сказав президент Байден, ми допоможемо Україні перемогти. Отже, це стратегічна мета”, – сказав О’Браєн під час виступу в аналітичному центрі German Marshall Fund.

Досягти цього, за його словами, можна буде завдяки все ще очікуваній подальшій фінансовій допомозі США та європейським зобов’язанням. Зокрема, посадовець покладає надії на ухвалення рішення країн ЄС про виділення допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро.

“Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн минулого тижня, коли держсекретар Блінкен зустрівся з нею, висловила впевненість, що їм вдасться забезпечити це фінансування”, – сказав посадовець.

Як очікується, лідери країн ЄС розглянуть це питання на саміті наступного тижня.

 

Щодо американської допомоги представник Держдепу додав: “З нашого боку є злети й падіння, але я скажу дві речі. Є величезна підтримка України в обох палатах Конгресу. Проблемою залишається лише, коли саме лідери будуть готові винести це на голосування. І як помічник держсекретаря США з питань Європи я б сказав тільки, що кожного дня люди воюють та гинуть, щоб захистити їхню та нашу безпеку. І я думаю, зараз час для того, щоб ми могли бути поруч з ними, рухаючись вперед".

 

Загалом співпраця між США та Європою зосереджена навколо війни РФ проти України, а також спільної відповіді на глобальні виклики (новітні технології, міграція, клімат), йшлося під час розмови у German Marshall Fund.

 

Так, завданням 2024 року для урядів є продемонструвати, що вони здатні досягти результатів у питаннях, які важливі для їхніх громадян, вважає О'Браєн.

“Інакше ми бачитимемо політичне поле для людей з дешевими гаслами та звинуваченнями інших, що призводить до конфліктів, сварок, бідності і навіть війни”, – сказав він.

Засідання Контактної групи з питань оборони України відбулося цього вівторка за участю близько 50 країн. Загалом країни формату «Рамштайн», виділили понад $80 мільярдів військової допомоги Україні та продовжують колективні зусилля, щоб забезпечувати безперервну підтримку.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...