RSS

Ми не бачимо світла в кінці тунелю - Боррель про війну в Україні

2024-01-30 11:33:00
Ми не бачимо світла в кінці тунелю - Боррель про війну в Україні -

Попри антиросійські санкції інтенсивність війни проти України зростає.

 

Ми не бачимо світла в кінці тунелю, сказав глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель на транспортному інвестиційному форумі ЄС-Центральна Азія, пише Gazeta.UA

 

Він додав, що повномасштабна війна стала нагадуванням про критичну важливість спільного захисту основних принципів ООН. Це найкращий спосіб забезпечити мир і безпеку у світі.

"Суверенітет і незалежність, територіальна цілісність будь-якої країни мають бути незаперечними. І ми повинні уникати повернення до світу, де "сила має право" і де могутні країни можуть змінювати кордони в односторонньому порядку", - зазначив очільник євродипломатії.

Він закликав запровадив суттєві санкції проти Росії, щоб значно послабити її військову машину.

"Але все одно вони там, а війна триває. І, якщо можна так сказати, інтенсивність бойових дій зростає, і ми не бачимо світла в кінці тунелю", - зазначив Боррель.

Рада Європейського союзу продовжила санкції проти Росії до 31 липня 2024 року.

 

Санкції вперше запровадили 2014 року й сильно розширили з лютого 2022 року.

 

Обмеження наклали на торгівлю, фінанси, технології, товари подвійного значення, промисловість, транспорт та предмети розкоші.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...