RSS

Фон дер Ляєн висунули кандидатом на посаду очільниці Єврокомісії на другий термін

2024-03-07 15:27:00
Фон дер Ляєн висунули кандидатом на посаду очільниці Єврокомісії на другий термін -
Президентку Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн висунули кандидатом на посаду очільниці Єврокомісії на другий термін.

 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Провідна політична група ЄС, правоцентристська Європейська народна партія (ЄНП), проголосувала сьогодні за підтримку президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн в якості кандидата на посаду очільниці Єврокомісії", - йдеться у повідомленні.

Делегати ЄНП проголосували 400 голосами «за» та 89 «проти» за висунення фон дер Ляєн кандидатом ще на п’ять років на одну з найвищих посад в ЄС. Рішення про це буде прийнято після загальноблокових парламентських виборів у червні.

 

Виступаючі у Бухаресті, фон дер Ляєн назвала війну в Україні, кризу в секторі Гази, що дестабілізує Близький Схід та зростання амбіцій Китаю ключовими нагальними викликами для 27 країн ЄС.

«Від сьогодні я є кандидатом-лідером від ЄНП на європейських виборах 6-9 червня 2024 року. Будь-ласка, слідкуйте за @vonderleyen_epp для отримання новин щодо моєї кампанії. Цей аккаунт буде й надалі сфокусований на моїй роботі як президента Європейської комісії, - написала фон дер Ляєн у соцмережі Х.

На сторінці ЄНП вона подякувала політичним соратникам за рішучу підтримку її кандидатури.

«Як європейка в серці, я глибоко зворушена цим моментом. Дякую вам від щирого серця всім і кожному з членів ЄНП, які підтримали мене настільки рішуче. Я сподіваюся працювати далі з цією чудовою партією на своєму боці. Для заможності, безпеки, демократії. Для нашого Європейського Союзу», - написала фон дер Ляєн.

 

Наприкінці січня очільник Євроради Шарль Мішель відмовився від свого плану достроково піти з посади, щоб балотуватися на цьогорічних виборах до Європарламенту.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...