RSS

В результаті масштабної хакерської атаки вірус-вимагач вразив понад 57 тис. комп'ютерів по всьому світу. Вірусом заражені комп'ютери і в Україні

2017-05-12 22:41:00
В результаті масштабної хакерської атаки вірус-вимагач вразив понад 57 тис. комп'ютерів по всьому світу. Вірусом заражені комп'ютери і в Україні -
 
В результаті масштабної хакерської атаки вірус-вимагач WanaCrpytor 2.0 вразив понад 57 тис. комп'ютерів по всьому світу. У п'ятницю лікарні і телекомунікаційні компанії по всьому світу стали жертвами хакерів-вимагачів.
 

Про це повідомив один з фахівців з кібербезпеки антивірусної компанії Avast  Якуб Кроустек.

"Ми спостерігали масове поширення вірусу-здирника WanaCrypt0r 2.0 (WCry) сьогодні, зафіксовано понад 57000 заражень. За нашими даними, зловмисники в основному орієнтовані на Росію, Україну і Тайвань, але вони також успішно заразили великі установи, такі як лікарні в Англії та іспанську телекомунікаційну компанію Telefonica", - повідомив Кроустек.

Повідомляється, що вірус змінює розширення вразливих файлів .WNCRY, тому заражений файл буде виглядати, наприклад: назва_файлу.јрg.WNCRY.

 

Хакерська програма блокує ПК і вимагає викуп у біткоїнах в обмін на дешифрування файлів.

В установ є тільки три дні, щоб відправити компенсацію хакерам. Після цього комп'ютери "поставлять на лічильник": ціна за повернення файлів зросте вдвічі. А якщо жертви хакерської атаки не заплатять протягом семи днів, то втратять своєї файли назавжди.

Вірус вразив внутрішню комп'ютерну систему МВС Росії, вражені комп'ютери з'явилися відразу в декількох регіонах країни.

Вперше він з'явився в лютому 2017 року, але був оновлений і тепер виглядає інакше, ніж попередні версії.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...