RSS

Законопроект про реінтеграцію визнає Донбас окупованим Росією і не виключає введення воєнного стану

2017-07-12 20:29:00
Законопроект про реінтеграцію визнає Донбас окупованим Росією і не виключає введення воєнного стану -

 

Законопроект про реінтеграцію, розроблений Радою нацбезпеки і оборони, визнає окремі райони Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими Російською Федерацією.

 

Про це йдеться в тексті документа, на який посилається "РБК-Україна".

Зокрема, про це свідчить ст. 1 проекту закону "Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької і Луганської областей України".

Також, згідно з п. 1 ст. 1, в Донецькій і Луганській областях тимчасово окупованою визнається сухопутна територія, в межах якої формування збройних сил РФ і незаконні формування, створені за участю РФ і керовані нею, а також окупаційна адміністрація РФ встановили і реалізують свою владу.

Згідно з іншим пунктом 1 ст., тимчасово окупованими визнаються зовнішні та внутрішні морські води та повітряний простір над відповідними територіями.

 

Також законопроект не виключає введення воєнного стану.

"За необхідності також може бути прийнято рішення про введення воєнного стану, а також інші рішення, в порядку та з підстав, передбачених Конституцією і законами України", - йдеться у 9 статті законопроекту.

У цій статті також вказано, що президент на період дії цього закону може приймати рішення про застосування ЗСУ на Донбасі для "стримування і відсічі збройній агресії Росії".

 

Законопроект про реінтеграцію зберігає пріоритетність виконання Мінських угод

 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...