RSS

Відбувся запуск Falcon Heavy - найпотужнішої ракети сьогодення

2018-02-07 16:24:00
Відбувся запуск Falcon Heavy - найпотужнішої ракети сьогодення -

Ілону Маску вперше вдалося повернути на Землю 2 перших ступені з 3. Одним із найефектніших моментів запуску надважкої ракети вважають їх синхронну посадку.

Falcon Heavy являє собою в'язку з трьох ступенів Falcon 9. Вона здатна доставити на низьку навколоземну орбіту 64 тонни корисного вантажу, на геостаціонарну орбіту - 26,7 тонн, на Марс - 16,8 тонн, до Плутона - близько 3,5 тонн. При цьому один старт нової важкої ракети SpaceX оцінюється в $90-120 млн (офіційна вартість запуску поки не названа).

Важливо і те, що Falcon Heavy - модульна ракета. Вона складається з трьох добре зарекомендованих перших ступенів ракети Falcon 9 і одного другого ступеня. Від Землі її відривають 27 одночасно працюючих двигунів Merlin.

У першому успішному старті з трьох перших ступенів Falcon Heavy дві бічних вже літали - це відновлені перші щаблі ракети Falcon 9, які були успішно повернуті на Землю.

Незважаючи на невдачу при посадці центрального блоку, запуск перевершив очікування. Перед польотом Ілон Маск неодноразово говорив про технічні складнощі при розробці ракети, а також про можливі ризики. В інтерв'ю CNN він відзначав, що перший політ Falcon Heavy стане "або великим запуском ракети, або кращим феєрверк-шоу".

Маск сподівається, що запуск Falcon Heavy створить умови для нової космічної гонки. Однак до цього він говорив, що успішний запуск нової ракети SpaceX не залишить шансів конкурентам.

Також зазначається, що у 2018 році на нас чекають ще два пуски Falcon Heavy - перший в інтересах Саудівської Аравії, другий - в інтересах ВПС США.

Матеріал надано виданням Espreso.TV

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...