RSS

В комітеті Ради думають, як перекрити схему ухиляння від мобілізації через догляд

2024-03-18 15:21:00
В комітеті Ради думають, як перекрити схему ухиляння від мобілізації через догляд -

У парламентському комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в межах роботи над законопроєктом про мобілізацію шукають прийнятну формулу забезпечення людей з інвалідністю необхідним доглядом, щоб при цьому перекрити лазівку для ухилянтів.

 

Про це повідомив народний депутат, заступник глови профільного комітету, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв, якого цитує пресслужба парламенту, пише УП.

Пряма мова: "Ми почули проблему людей з інвалідністю і тих, хто їх доглядає. Зараз шукаємо формулу, при якій люди з інвалідністю не будуть позбавлені необхідного догляду. З іншого боку, ми маємо перекрити лазівку, якою користуються деякі ухилянти. Вони знаходять людей з інвалідністю, і в однієї такої людини може бути, умовно кажучи, дев’ять доглядачів. Цього не має бути. Повинен бути тільки один доглядач".

За словами парламентарія, комітет поставив перед собою чітку мету: з одного боку, виконати запит Генштабу та Міністерства оборони, з іншого – втримати баланс прав, свобод та справедливості для людей. Як тільки законопроєкт буде збалансовано, він потрапить у сесійний зал Верховної Ради, додав Чернєв.

 

7 лютого 2024 року Верховна Рада підтримала урядовий законопроєкт про мобілізацію у першому читанні.

 

До другого читання до документу було внесено 4195 правок - чи не найбільше правок за всю історію. Наразі комітет продовжує їх розглядати.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...