RSS

В Одесі померла 4-річна дівчинка, яка захворіла на кір і не мала щеплення

2017-06-29 17:45:00
В Одесі померла 4-річна дівчинка, яка захворіла на кір і не мала щеплення -

 

В Одесі захворіла на кір і померла від ускладнень (важкої пневмонії ) маленька чотирирічна дитина.

Про це повідомила заступниця в. о. міністра охорони здоров'я України Оксана Сивак на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, дитина не мала жодного щеплення від кору.

Сивак нагадала, що цього року кір вже зареєстрований в більшості регіонів України і, якщо не змінити ситуацію, фахівці прогнозують збільшення хворих після повернення дітей до шкіл і дитячих садків.

" В Одесі захворіла на кір і померла від ускладнень (важкої пневмонії ) маленька чотирирічна дитина. Медики до останнього билися за життя, проте врятувати не вдалося.Захворюваність на кір зростає. Але хворобі можна запобігти - вакцинація єдиний надійний і безпечний засіб профілактики. І вакцина є у достатній кількості. Дитина не мала жодного щеплення від кору.
Нагадаю, що цьогоріч кір вже зареєстрований у більшості регіонів України, якщо не змінити ситуацію, фахівці прогнозують збільшення хворих після повернення дітей до шкіл та дитячих садків.

Чому ми захищаємо своє майно, шукаємо антивіруси, щоб не втратити інформацію, але нехтуємо можливістю захистити своїх дітей - питання, яке кожен з батьків мусить поставити сам собі."

 

За даними МОЗ, станом на 13 червня в Україні було зареєстровано 735 випадків кору, з них 536 випадків - у дітей та підлітків. Лідерами захворюваності на кір є Івано-Франківська (392 випадки захворювання) та Одеська області (267 випадків).

 

Уряд Німеччини планує запровадити штрафи до 2500 євро для батьків, які відмовляються вакцинувати дітей. Планується, що дитячі садочки повідомлятимуть про батьків, які не можуть надати довідку про щеплення. За новим законом, без такої довідки дитину можуть виключити із садочка.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...