RSS

Таємниця причини кібератаки: гроші, погрози або повідомлення?

2017-06-29 16:48:00
Таємниця причини кібератаки: гроші, погрози або повідомлення? -

 

Експерти з кібербезпеки намагаються знайти причину створення вірусу, що атакував Україну та інші держави.

 

 

Про це пише Еспресо ТВ з посиланням на видання The New York Times.

У статті зазначається, що спеціалісти з кібербезпеки намагаються встановити, якою саме була причина масштабної кібератаки проти України.

Зокрема, очільник Глобальної програми ООН з кіберзлочинності Ніл Вош пояснив, що гроші не були основною причиною дій хакерів, адже вони є недосвідченими в питанні збирання викупу від жертв кібератак.

 

Деякі дослідники у галузі безпеки припускають, що кібератака 27 червня сталася на тлі святкування Дня Конституації України у середу.

 

Компанія Microsoft, у свою чергу, заявила, що нападники спочатку зосередилися на програмному забезпеченні M.E.Doc, що спеціалізується на податковій звітності. У M.E.Doc визнали, що їхні сервери були уражені, і сказали в заяві, що співпрацюють з українською кіберполіцією.

За словами представників російської "Лабораторії Касперського", атака націлилася на підприємства в Україні, Росії та Польщі. Згідно з доповіддю, ці три країни, а також Італія і Німеччина були уражені вірусом найбільше. Також постраждали багато компаній в інших європейських країнах та США. Попри це, компанії та урядові установи в усьому світі зазнали меншої загрози, ніж під час атаки вірусу WannaCry.

 

Колишній заступник директора з питань розвідки та кібероперацій у штаб-квартирі урядових зв'язків Британії Брайан Лорд вважає, що хакери такими діями намагалися створити найбільшу кількість збоїв, особливо в Україні. Попри це, за його словами, він не впевнений, що це була атака з боку Росії.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...