RSS

РФ не в змозі захопити Харків, але намагається знищити місто – ISW

2024-04-23 12:18:00
РФ не в змозі захопити Харків, але намагається знищити місто – ISW -

Аналітики ISW вважають, що війська РФ не мають достатньо сил, аби захопити Харків. Водночас ворог цілеспрямовано знищує місто та проводить інформаційні операції, аби посіяти паніку.

 

Джерело: Інститут вивчення війни

“Кремль проводить узгоджену повітряну та інформаційну операцію, щоб знищити місто Харків, переконати українців тікати та перемістити мільйони українців усередині країни перед можливою майбутньою наступальною операцією Росії проти міста чи інших місць в Україні”, – вважають аналітики.

Зокрема фахівці прокоментували удар росіян по телевежі Харкова. В ISW нагадали, як окупанти атакували телевежу Києва на початку повномасштабного вторгнення.

“Кремль може мати намір згадати про удар по Києву у березні 2022 року та перші тижні вторгнення Росії в Україну, щоб створити паніку серед українців під час чергового складного моменту війни”, – вважають аналітики.

Окрім цього, російські пропагандисти проводять інформаційну операцію щодо наступу на місто, мета якої – паніка серед українців.

 

Аналітики наголосили, що українська влада не відкидає наступу військ РФ на Харків влітку.  Водночас в ISW вважають, що плани росіян щодо окупації Харкова не матимуть успіху, оскільки вже незабаром Україна отримає необхідне для захисту озброєння від США.

“Продовження своєчасної військової допомоги США та Заходу, зокрема забезпечення систем протиповітряної оборони та ракет, матиме вирішальне значення для захисту Україною міста Харкова”, – наголосили фахівці.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...