RSS

Прохідний бал до медичних вишів буде підвищено до 150

2017-06-13 17:21:00
Прохідний бал до медичних вишів буде підвищено до 150 -

Мінімальний прохідний бал на медичні спеціальності у 2017 році буде становити не нижче 150 балів з кожного сертифікату ЗНО.

 

Відповідні зміни будуть внесені Міністерством освіти і науки до Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2017 році, повідомляє прес-служба МОЗ.

Відповідне рішення ухвалено з метою підвищення якості абітурієнтів, які вступатимуть до медичних вищих навчальних закладів.

Зокрема, відповідно до спільного рішення двох відомств, встановлення прохідного бала розповсюджуватиметься на спеціальності: «Стоматологія», «Медицина», «Фармація, промислова фармація» та «Педіатрія» галузі знань «Охорона здоров’я».

Нововведення стосуватиметься усіх абітурієнтів, незалежно від форми навчання та підпорядкування ВНЗ.

У Міністерстві охорони здоров'я зазначають, що запровадження такого підходу сприятиме встановленню адекватного механізму позитивного відбору на медичні спеціальності і відповідно підвищенню «якості» медичного студента.

«Ми вкотре наголошуємо, що саме освіта майбутнього лікаря, медсестри, фельдшера є тим визначальним фактором від якого дійсно залежить здоров'я та життя пацієнтів. Тому встановлення прохідного бала, перш за все, має на меті відібрати дійсно кращих випускників, мотивованих та готових до навчання», - повідомляють у МОЗ.

Також у відомстві повідомили, що встановлення прохідного бала на рівні, не нижче, ніж 150 балів не є покаранням для університетів або абітурієнтів.

«Це дійсно необхідний крок, спрямований на підвищення якості абітурієнтів, котрі вступають на медичні спеціальності. Охорона здоров'я - один з пріоритетних напрямків державної діяльності, і ми переконані, що лікарями мають ставати найкращі випускники, які усвідомлюють усю важливість та відповідальність професії. Мінімальний прохідний бал - це той механізм, який дозволить відсіяти абітурієнтів, які заледве на «трійку» здали ЗНО, і, відповідно, в майбутньому не допустити до роботи з пацієнтами осіб, які не зможуть бути достатньо компетентними та кваліфікованими», - наголосили у Міністерстві охорони здоров’я.

«Ми розуміємо, що це болюча реформа, яка відобразиться як на самих абітурієнтах, так і на університетах, однак такий рішучий крок Міністерства зараз, зможе в майбутньому вберегти пацієнтів від некваліфікованих спеціалістів», - йдеться у повідомленні.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...