RSS

"Професія агітатор": На виборах можна заробити 12 тисяч гривень

2012-09-12 11:21:00
-

Інтернет-сайти рясніють оголошеннями: потрібні агітатори, спостерігачі, члени комісій.

Умови прості – вік – 18 – 55 років та відповідальність. Оплату працедавці гарантують своєчасну. За сім годин роботи агітатор у наметі чи на мітингу може заробити до 200 гривень . Охоронці 230 грн. на добу. Вища зарплата у спостерігачів – майже 2 тисячі гривень.

Віктор – посередник. Щодня на його пошту приходять сотні резюме від охочих заробити на виборах. Чоловік вносить їх у спеціальну базу даних. Каже, працює з відомими політсилами, тож, аби влаштуватися на роботу, обов’язкові паспортні дані.

«До 12 тисяч можна заробити людині, якщо вона буде працювати посилено, сидить в наметі, агітує, або охоронець», – говорить директор агентства з працевлаштування Віктор Вільський.

Усе заради ідеї – в один голос повторюють агітатори біля політичних наметів. Працюють щодня по 8 годин, запевняють, жодної копійки не отримують. Молодші колеги щиріші. Не приховують – для студентів постояти декілька годин на мітингу не важко, головне – щоб платили.

Понад 2,5 мільярди доларів на рекламу – саме стільки витратять кандидати та партії на агітацію – підрахували фахівці. Це трохи менше ніж у докризовий 2007-й рік.

Гаряча пора цієї осені не тільки в політиків, а й у рекламістів. Ціни на їхні послуги зросли майже вдвічі. Та що забагато, то не корисно – зазначають експерти. Завелика кількість білбордів не допоможуть кандидатам. Не вражають креативністю і агітаційні матеріали, зазначають фахівці. Але критика не перешкоджає заробляти гроші на політиках.

«Ціни виросли, для нас не очікувано сильно. На початку року прогнозували збільшення на 10-15 % на політрекламу, а в липні зафіксували 50% зростання. Причини банальні – чим більше попит, тим більша ціна», – каже голова Асоціації зовнішньої реклами Артем Біденко.

За процесом заробляння грошей уважно стежить податкова і закликає партії оформлювати із людьми трудовий договір. Але в білій зарплаті не зацікавлені і самі робітники, їм головне отримати обіцяні гроші, адже до кінця передвиборчої кампанії залишилося менше 2-х місяців.

Джерело: «ФАКТИ», ICTV

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...