RSS

Президент України дав відповідь на петицію щодо розблокування соцмережі "ВКонтакте"

2017-06-30 11:16:00
Президент України дав відповідь на петицію щодо розблокування соцмережі -

Це повідомлення з'явилося на офіційній сторінці президента.

"Зазначаю, що російський холдинг “Mail.ru Group”, до складу якого входять товариства з обмеженою відповідальністю “Мэйл.РУ ГРУП”, “Вконтакте”, “Мейл.РУ Україна”, “В Контакті”, а також група компаній “Яндекс” та деякі інші інтернет-компанії широко використовуються російськими спецслужбами для просування російської пропаганди і проведення спеціальних інформаційних операцій проти України та її громадян", - говориться у заяві Порошенка.

За його даними, ці компанії допомагають Росії у збиранні, зберіганні і поширенні особистих даних і повідомлень українських громадян.

"Значна кількість зареєстрованих у соціальних мережах осіб залучається російськими спецслужбами для вербування українців до агентурної мережі та організації каналів збору інформації про пересування техніки й особового складу Збройних Сил України, що беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України", - каже Порошенко.

Він також розкритикував "контентне наповнення цих ресурсів", яке "спрямоване на намагання маніпулювати суспільною свідомістю через поширення недостовірної, неповної та упередженої інформації, сприяння присутньому, на жаль, в Україні протестному антиукраїнському потенціалу".

В якості прикладу Порошенко наводить роботу російських агентурних мереж під час фейкових протестів поляків у Львівській області, виступів в м. Одеса, спробах проходження "безсмертного полку" тощо.

"Одним з прикладів цього є громадянин РФ Сергій Жук, який протягом 2014-2015 років був учасником незаконного збройного формування "ДНР" (позивний "Москва", на даний час перебуває на території РФ) і тривалий час, користуючись довірою наших співвітчизників, провокував та підбурював їх до участі у масових заворушеннях у м. Києві", - повідомляє Порошенко.

"Російські соціальні мережі стали також розсадником деструктивних груп на кшталт сумнозвісних суїцидних спільнот типу “Синій кит” (“Депрессивный дельфин”, “Море китов” тощо), а соцмережа “Вконтакте” залишається чи не головним вмістилищем “піратського” контенту в світі", - кажуть на Банковій.

Президент підсумував, що прийняття електронної петиції щодо розблокування "ВКонтакте" є неможливим.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...