RSS

Президент України Петро Порошенко вирушив із офіційним візитом до США

2017-06-19 15:43:00
Президент України Петро Порошенко вирушив із офіційним візитом до США -

 

Президент України Петро Порошенко вирушив із офіційним візитом до США, у ході якого плануються переговори із президентом США Дональдом Трампом.

Ключовою темою переговорів має стати врегулювання конфлікту на Донбасі. Окрім того, темами переговорів, імовірно, стануть надання фінансової допомоги Україні, а також перспективи надання летальної зброї.

Президент Петро Порошенко

Напередодні візиту Петра Порошенка у Білому домі заявили, що не задоволені тим, як виконуються мінські домовленості і що США були б готові підтримати альтернативу Мінську у разі, якби новий формат був ефективним.

"Якщо б сторони прийшли до якоїсь іншої угоди шляхом іншого механізму, і якщо вони були б згодні до нього приєднатися і успішно виконувати, я думаю, ми були б відкриті для підтримки такого механізму", -  наголосила речниця Державного департаменту Хізер Ноєрт.

Експерти прогнозують, що  цей візит-знайомство здатен запустити потужніший механізм співпраці зі США.

Тому найважливішим результатом будуть заяви американської адміністрації після зустрічі. Щодо кризи на Донбасі, то до зустрічі президентів позиція Дональда Трампа формувалася його командою та радниками. Зараз на неї впливатиме президент України. Якщо йому вдасться встановити особистий контакт з американським лідером, не виключена поява  нових пропозицій США щодо Донбасу.

Є сподівання, що двом президентам вдастся встановити контакт, оскільки вони можуть говорити однією мовою як люди, що прийшли до влади із бізнесу.

Імовірно, на переговорах ітиметься про надання Україні летальної зброї. Це рішення практично готове, усе залежить від політичної волі Дональда Трампа, який має його схвалити.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...