RSS

По ДніпроГЕС було два прямих влучання: ГЕС-2 у критичному стані − Укргідроенерго

2024-03-22 12:21:00
По ДніпроГЕС було два прямих влучання: ГЕС-2 у критичному стані − Укргідроенерго -

По Дніпровській ГЕС було два прямі влучання, ГЕС-2 у критичному стані і невідомо, як вона зможе працювати, повідомив директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

 

Про це повідомляють Сирота в ефірі "Радіо Свобода", сайт Укргідроенерго , пише Українська правда.

Пряма мова директора Укргідроенерго: "Ми втрачаємо станцію. У Запоріжжі станція ДніпроГЕС складається з двох станцій − ГЕС-1 і ГЕС-2. ГЕС-2 під загрозою, що працювати… не знаємо, в якому об’ємі і з якою потужністю зможе. Це все через ракетні удари".

Він розповів, що по станції вдарили двома ракетами.  

Пряма мова Сироти: "Дві ракети прилетіли. Пряме попадання по ГЕС-2. Одна ракета прилетіла по  підкранових балках і попала в опору − тобто ГЕС-2 у критичному стані, ГЕС-1 теж зараз не працює".

Він додав, що Укргідроенерго наразі вживає заходів, щоб піднімати затвори і спрацьовувати воду, бо через станцію пропрацювати цю воду не зможуть.

 

Сирота також сказав, що доведеться відновлювати повністю машинний зал і електричне обладнання.

"Наслідки ми прорахуємо протягом дня і будемо розуміти, що відбулося. І чи зможе вона (ГЕС-2 – ред..) працювати. І чи зможе, то чи в обмеженому режимі, чи взагалі не зможе певний період ГЕС-2 працювати" – підсумував голова Укргідроенерго.

Пізніше Укргідроенерго уточнило, що в результаті атаки є пошкодження обох станцій та греблі.

 

Обидві станції ГЕС наразі не працюють.

 

Жертв серед співробітників станції немає.

 

Російські окупанти вночі атакували Дніпровську ГЕС, наразі рух автомобілів через греблю перекрили, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що російська ракета поцілила у тролейбус, який рухався через дамбу, постраждали десятки людей. 

 

В Укргідроенерго повідомили, що російські окупанти вдарили по гідроспорудах та по дамбі ДніпроГЕС у Запорізькій області, наразі рятувальники гасять пожежу на станції, але загрози прориву дамби немає.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...