RSS

Охоронці стануть ще нахабнішими з новим законом і пістолетом у кишені

2012-10-03 11:33:00
Охоронці стануть ще нахабнішими з новим законом і пістолетом у кишені -

Охоронний бізнес отримав шанс уникнути подібних до стрілянини в "Каравані" трагедій. Від середини жовтня у дію вступить закон, який значно розширює права недержавних охоронних фірм. Офіційно їм дозволять не тільки затримувати порушників, а й використовувати, в разі потреби - вогнепальну зброю, і навіть службових собак.

Натомість експерти з набуттям чинності нових правил пророкують не надто безпечне майбутнє простим українцям, йдеться у сюжеті ТСН.

Досі всі недержавні охоронні структури офіційно могли на порушника йти хіба що голіруч.

Але новий документ фактично розв'язує руки недобросовісним охоронним фірмам.

Правозахисник Володимир Демян розповів: "По відношенню до покупців, я неодноразово бачив хамство. Над ними знущаються, вимагають гроші".

Понад 50 відсотків охоронного бізнесу в Україні - перебуває в тіні.

Наприклад, у великих торговельних центрах часто-густо наймають охоронців за призначенням, але за посадою - вас може бити продавець, і навіть прибиральник. Це дає змогу уникнути відповідальності перед правоохоронцями та значно зекономити при наймі професійних наглядачів за порядком.

Заступник керівника охоронної фірми Юрій Димінтєєв прокоментував: "Якщо охоронець оформлений неофіційно, то він перед законом не несе відповідальності за нанесенням шкоди клієнту".

Є і інший бік медалі - непрофесійні охоронці у разі нападу справжнього злочинця просто будуть бездіяльними. Приклад зі стрільцем у Каравані - цьому підтвердження.

Міністерство внутрішніх справ України сьогодні заявило - ні магазин, ні загиблі не мали ліцензії на охоронну діяльність.

Досвідчені охоронці лише дивуються. Реакція на факти порушень в охоронному бізнесі є, але, на жаль, тільки після смертельних випадків.

Генпрокуратура ініціює перевірку цієї галузі по всій країні. А поки що юристи вкотре радять українцям пам'ятати свої права. І при будь-яких зазіханнях на безпеку - викликати міліцію і не забувати про свідків.
 



Джерело: ТСН

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...