RSS

Національна поліція розслідує підпал будинку на Хрещатику

2017-06-21 15:53:00
Національна поліція розслідує підпал будинку на Хрещатику -

 

Національна поліція порушила кримінальне провадження за фактом умисного знищення або пошкодження майна на Хрещатику 40/1 у Києві.

 

Про це повідомляє Національна поліція.

Подія трапилась вчора 20 червня о 16:57 у на вулиці Хрещатик. О 21:04 рятувальники повністю ліквідували пожежу. У результаті вогонь знищив другий та третій поверхи приміщення центрального гастроному, а також пошкодив перекриття будівлі.

 

Внаслідок пожежі в колишньому гастрономі в центрі Києва частина будівлі може зруйнуватися

Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У відомстві розповіли, що під час гасіння пожежі винесли з будівлі два кисневих балони, попередивши можливий вибух.

Через цей інцидент згоріли будівельні матеріали, перегородки та перекриття між 2 та 3 поверхами та дах будівлі. 

"Крім того, має місце загроза часткового руйнування будівлі, що може призвести до виникнення класифікаційної надзвичайної ситуації", - наголосили у відомстві.

 

 

Пожежа у будівлі на Хрещатику 40/1 може бути спричинена умисним підпалом задля розширення площі забудови

Про це написав у Facebook радник мера Києва, нардеп Дмитро Білоцерковець.

Попередній висновок - недбалість будівельників. Свідки підтверджують, що на даху велися роботи з укладання руберойду, через що дійсно можливе виникнення пожежі.

"Неофіційний, мій особистий висновок - від пожежі безсумнівно може виграти власник. Значить підпал, теоретично, міг бути навмисним. Мотивація можливого підпалу криється в збільшенні комерційних площ будівлі", - написав Білоцерковець.

Він також назвав хронологію майбутніх дій власника і потенційного забудовника.

"Спочатку будуть пробувати зняти статус пам'ятки архітектури, на підставі експертизи про неможливість відновлення об'єкта. Після цього будуть йти на реконструкцію зі значним збільшенням площ", - повідомив Білоцерковець.

 

Екс-депутат Київради, активіст Олена Терещенко-Єскіна також переконана, що причиною пожежі у будівлі колишнього Центрального гастроному на Хрещатику є підпал.

Вона вважає, що підпал влаштували, щоб здійснити незаконну реконструкцію гастроному. 

"Ми довго блокували протиправну реконструкцію цієї пам'ятки, заради здійснення якої і потрібна пожежа! Впевнена, шляхом підпалу пам'ятку планують просто знести! Це ми вже проходили відносно величезної купи київських історичних будинків!", - наголосила Терещенко-Єскіна. 

Активіст нагадала, що кілька років тому об'єднання громадських організацій "Київське Віче" вимагало повернути будинок по вулиці Хрещатик 40/1, а також ділянку 0,15 га, на якій він розташований, у власність міста.

"Від об’єкту раніше планувалося залишити лише фасадні стіни, й вписати в них майбутній багатоповерховий офісний центр з двома підземними паркінгами . Мінкульт проект протиправно ухвалив, але затверджена висотність – 12 поверхів + 2рівневий підземний паркінг, звісно, не є остаточною, хоча відповідно до злочинного проекту реконструкції висотність майбутнього монстру досягає вже 55 метрів, у той час коли висота ЦУМу – 44 метри", - повідомила Терещенко-Єскіна.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...