RSS

На Черкащині зникає права притока Дніпра

2012-09-12 11:08:00
На Черкащині зникає права притока Дніпра -

Дніпро на Черкащині втрачає свою праву притоку. Річка Тясмин за останні роки перетворилася на болото.

Іван Єренков із села Хацьки ще пам’ятає Тясмин повноводним, з рибою та пляжем поблизу. Нині, каже, місцевим жителям купатись ніде. Русло заростає, замулюється, вода зеленіє, річка висихає.

«Річка була чиста, 2 метри висотою, а сюди простягалась на 11 метрів. Зараз дерево впало, річку можна по коліно перейти», - розповідає чоловік.

Нечистоти потрапили в річку на початку вересня. Місцеві жителі звернули увагу на темний колір води, сморід та мертву рибу. Нині у прокуратурі чекають на результати лабораторних досліджень води, аби виявити винних у забрудненні і притягти до відповідальності.

«Дійсно, було забруднення органічними речовинами. Це могли бути або залишки каналізаційних стоків, або інші якісь органічні залишки», - каже старший прокурор прокуратури Черкаської області Володимир Яременко.

Забруднення річки не лише призводить до цвітіння води - ще порушується її стік. Як наслідок, вода у криницях пропадає - бідкаються селяни. Ще кілька років тому рівень води в колодязі був 4 метри, нині - «як кіт наплакав».

На Черкащині - більш ніж тисяча середніх річок. Але екологічний стан багатьох поганий через роботу підприємств, які зливають у них відходи виробництв. Фахівці кажуть, кілька водойм незабаром перейдуть у перелік малих річок, а з часом взагалі зникнуть, якщо терміново їх не очистити.

Джерело: «ФАКТИ», ICTV

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...