RSS

На Бєлгородщині неспокійно: влада заявила про атаку, пабліки пишуть про захід ДРГ

2024-03-14 12:23:00
На Бєлгородщині неспокійно: влада заявила про атаку, пабліки пишуть про захід ДРГ -

Губернатор російської Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що над обласним центром і районом сили ППО збили 8 повітряних цілей, російські пабліки пишуть про нібито спробу заходу "української ДРГ", проте російські добровольці заявили, що це вони атакують військові об'єкти в РФ − вони пояснили, що змушені відкрити вогонь, оскільки Росія продовжує бити по мирних населених пунктах України.

 

Джерело: Гладков, російське Міноборони, російські Telegram-канали, джерело "Української правди" в ГУР МОУ, доброволець легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський "Лютик" в ефірі марафону новин, Російський добровольчий корпус у Telegram, пише Українська правда.

Пряма мова Гладкова: "Над Бєлгородом і Бєлгородським районом спрацювала наша система ППО − збито 8 повітряних цілей на підльоті до міста. Оперативні служби уточнюють інформацію про наслідки на землі. За попередніми даними, внаслідок прильоту в легковий автомобіль загинув водій. Також на лінію швидкої допомоги надійшло звернення про 2 постраждалих жінок та одного чоловіка. Бригади швидкої допомоги виїхали на місце".

Пізніше в РДК повідомили, що в обстріляній машині в Бєлгороді нібито загинув військовий − Голишкін Дмитро Олексійович, 06.12.1997 р.н. із В/Ч 31135. 

 

ФОТО З TELEGRAM-КАНАЛУ ASTRA
 

У Міноборони РФ заявляють, що над Бєлгородською областю близько 8:30 ранку нібито збили 8 реактивних снарядів.

 

Пізніше Гладков заявив, що в Бєлгороді постраждали 6 осіб: 4 жінки і 2 чоловіка, двоє з них у важкому стані. Він також наполягає, що загиблий під час прильоту по машині − цивільний.⠀

 

За словами губернатора, у Бєлгороді пошкоджені 11 приватних будинків, 2 квартири у 2 багатоквартирних будинках, лікарня, готель, фітнес-зал і 53 легкові автомобілі. Гладков додав, що також унаслідок роботи російської ППО є пошкодження будинків і машин у селищі Розумне та в селі Нижній Вільшанець. ⠀

 

Російські Telegram-канали публікують фото і відео пожежі в Бєлгороді. 

 

ФОТО З TELEGRAM-КАНАЛУ БЕЛПЛЮС

 

Пропагандистський Telegram-канал Mash написав, що вранці 14 березня на територію Бєлгородської області нібито намагається проникнути українська ДРГ і що нібито триває бій у районі села Сподарюшине. Але підтверджень цієї інформації немає.

 

Варто зазначити, що напередодні російські добровольці з "Російського добровольчого корпусу" і легіону "Свобода Росії" закликали мешканців Курської та Бєлгородської областей, які проживають поблизу військових об'єктів, евакуюватися.

"Путінські вбивці завдають масованих ударів по мирних українських містах, виставляючи свої позиції між вашими будинками, школами ваших дітей і держустановами. Щодня десятки простих невинних людей (здебільшого жінок і дітей) гинуть від обстрілів з Бєлгорода. Обстріли України з території Бєлгорода повинні зупинитися! У зв'язку з цим, ми змушені відкрити вогонь по військових позиціях, які розміщені в містах Бєлгорода і Курська. Щоб уникнути жертв серед цивільного населення, ми закликаємо всіх негайно залишити місто. Місцеву владу ми закликаємо зберігати людські життя і почати евакуацію з міст Курщини та Бєлгородщини", − попереджали в РДК.

За даними джерела Української правди в ГУР, місцева влада Бєлгородської та Курської областей РФ блокує евакуацію, людям забороняють виїжджати під загрозою звільнення і штрафів.

 

Уранці 14 березня РДК опублікував повторне звернення.

"Ми знову звертаємося до жителів Курщини і Бєлгородщини! Ваше керівництво не вжило жодних заходів для вашого захисту або евакуації, а обстріли мирних міст і сіл України тривають, як і раніше! Ми змушені відкрити вогонь у відповідь по військових об'єктах у прикордонних регіонах! Негайно евакуюйтеся. Ми відкриємо вогонь по військових цілях протягом півтори години після цього відеозвернення (опубліковане о 9:14 − ред.)", − закликають добровольці.

Доброволець легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський "Лютик" уточнював, що удари планують наносити безпілотниками.

 

При цьому раніше глава і засновник РДК Денис Нікітін з позивним White Rex розповів у коментарі УП, що добровольці вже мають і трофейну зброю та техніку. З кожною новою операцією на території Росії, за словами Нікітіна, збільшуються масштаби − у них з'являється "більше артилерії, більше техніки, більше людей".

 

Доброволець Барановський вранці 14 березня повідомив, що "в Курській області напружена ситуація, у Бєлгородській області тривають бої" і що їхня "визвольна операція триває вже 3 дні і триватиме далі".

 

"Завдання в тому − щоб у кінцевому рахунку повалити режим Путіна", − заявив Барановський.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...