RSS

Microsoft звинуватила спецслужби США в розповсюдженні вірусу WannaCryptor

2017-05-15 09:26:00
Microsoft звинуватила спецслужби США в розповсюдженні вірусу WannaCryptor -

 

У корпорації Microsoft заявили, що розповсюдження комп'ютерного вірусу WannaCry, який атакував комп'ютери в 150 країнах, стало можливим через викрадення хакерами даних у спецслужб США.

Про це повідомляє Еспресо ТВ з посиланням на ВВС.

 

Президент компанії Бред Сміт заявив, що викрадення даних про вразливі місця програмного забезпечення стало можливим через недбалість державних структур щодо заходів безпеки.

"Раніше ми вже бачили, як дані про вразливість системи, які збирало ЦРУ, з'явилися на WikiLeaks. Зараз вкрадені в АНБ дані про вразливість завдали удару користувачам по всьому світу", - наголосив Бред Сміт.

За словами Сміта, спецслужби мають не лише фіксувати дані про вразливість систем, але й передавати їх розробникам, щоб ті могли усувати недоліки та підвищувати безпеку комп'ютерних мереж.

 

В свою чергу, очільник Національного центру кібербезпеки Великої Британії Кіаран Мартін зазначив, що у майбутньому розробники вірусу WannaCryptor можуть завдати нового удару по комп'ютерним системам світу, хакери можуть здійснити кібератаки не лише на сервери британських медичних закладів, які стали головною ціллю зловмисників, але й на інші сайти держави.

Понад те, за його словами, близько 1,3 мільйона комп'ютерних систем світу можуть бути уражені вірусом WannaCryptor у майбутньому.

Мартін додав, що наразі британські спецслужби розслідують справу щодо здійснених кубератак і вважають, що у розповсюдженні вірусу винна група людей. Зокрема, представники спецслужб вже отримали певну інформацію про організаторів атак, яка зараз є засекреченою.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...