RSS

Колишній командир київського "Беркуту" полковник Сергій Кусюк тепер розганяє мітинги у Москві

2017-06-13 16:48:00
Колишній командир київського -

Колишній командир київського "Беркуту" полковник Сергій Кусюк тепер розганяє мітинги у Москві

Вчора 12 червня у центрі Москви полковник Кусюк  у формі ОМОНу із незмінною рацією командував затриманням активістів під час антикорупційного мітингу та особисто вказував, кого потрібно "пакувати".

В російській столиці 50-річний Сергій Миколайович Кусюк, уродженець невеличкого села на Вінничині, переховується від українських правоохоронців, які підозрюють його у співучасті в масових вбивствах під час Революції Гідності.

Затримати його Генпрокуратура України розпорядилася ще 28 лютого 2014 року.За наявною інформацією, Кусюк також причетний до приховування ключових речових доказів. Зброю, з якої розстрілювали людей на Майдані, він нібито вивіз до Росії.

Як заявляв Геннадій Москаль, "35 автоматів і одну снайперську гвинтівку пан Кусюк забрав і повіз до Криму".

Особисту участь у розгонах "Беркуту" Кусюк брав протягом усієї доби Януковича і домінування донецьких кадрів у керівництві силових органів.

Обличчя полковника й ту особливу жорстокість, з якою він підходив до власних обов’язків знали чи не усі протестні групи: футбольні фанати, "Дорожній контроль", націоналісти, захисники української мови і політрепресованих, афганці, віруючі, борці з нелегальними забудовами, невдоволені мером-"регіоналом" Поповим, парламентська опозиція та інші.

Кусюк завжди був у самому вирі подій і швидко став достатньо впізнаваною персоною. Хоча, у відповідь на прохання журналістів називатися і пред’являти службове посвідчення, полковник зазвичай ховався за спинами рядових.

Вимушено говорити на камеру Кусюк почав говорити вже під час Євромайдану, тобто тоді, коли коментарів було не уникнути. Й коли виявилася задокументованою його особиста причетність до багатьох злочинів.

Він "засвітився" під час провокації біля КМДА у жовтні 2013-го, коли першим почав кидати димові шашки у натовп. Це він безпосередньо командував "зачисткою" студентів біля Монументу Незалежності.

За матеріалами Еспресо ТВ.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...