RSS

Касаційний господарський суд захистив інвесторів “Закарпатполіметали”

2018-04-16 16:14:00
Касаційний господарський суд захистив інвесторів “Закарпатполіметали” -

https://www.youtube.com/watch?v=4opUQ1jsxLw&feature=youtu.be

 

- Що це рішення означає для інвесторів? – коментує ситуацію представник “Закарпатполіметалів” Володимир Гуртовий – це те, що реформи в суді повільно, але відбуваються.  Навіть журналісти, присутні на суді спробували аплодувати професійному і зваженому підходу суду до вивчення матеріалів справи і ведення засідання.

Не остання заслуга в забезпеченні прозорості судочинства належить і голові суду Богдану Львову. Багато “мертвих” за часів Януковича справ сьогодні мають переспективу на фахове і усебічне вивчення, та прийняття справедливих рішень.

Видання Спілки професійних журналістів вже тривалий час стежать за подіями, які відбуваються на ТОВ «Закарпатполіметали», відстежує ситуацію з банкрутством підприємства, його активами, участю іноземних інвесторів.

                  За тривалий період банкрутства та розгляду справи про банкрутство ТОВ «Закарпатполіметали» на підприємстві змінювалися арбітражні керуючі, здійснювався продаж активів, здійснювалося захоплення активів підприємства.

                  У період з 2012 року процедура банкрутства була підконтрольна та здійснювалася за вказівками колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з «команди» В.Януковича.

                  За цей період було продано на підконтрольні йому структури активи підприємства, переоформлено на ці ж фірми спеціальні дозволи на використання надр на Мужіївському родовищі. Наскільки нам відомо Генеральною прокуратурою України розслідується провадження за цими подіями. У цей же період розпочалося і витиснення з процедури банкрутства, шляхом незаконних дій, незаконних судових рішень, іноземних кредиторів, які на початковому етапі будівництва золотовидобуваючого підприємства, вклали суттєві грошові кошти. Метою таких дій було встановлення повного контролю за ТОВ «Закарпатполіметали» та процедурою банкрутства з боку осіб, підконтрольних В.Захарченку.

                  Однак у період з 2014 року, незважаючи на події, які відбулися в Україні, Революцію Гідності, всі ці події повністю продовжилися.

                  За 2015-2016 роки було повністю знищено всі активи підприємства, виробничі фонди, адміністративні будівлі, обладнання, шахту.

                  Нинішня ситуація свідчить на наш погляд про те, що справа Захарченка продовжується вже у новій фазі, оскільки ми бачимо нові «незрозумілі» намагання знов позбавити інвесторів/кредиторів впливу на процедуру банкрутства та можливості хоча б мати визнані вимоги, а також бачимо відсутність будь-яких дій по поверненню активів на підприємство, вплив на арбітражного керуючого, тощо.

                  У період з 2016 року арбітражним керуючим робилися заяви про розвиток підприємства і якісь інвестиції, однак по факту маємо лише повну бездіяльність і явну направленість дій на затягування процедури банкрутства.

                 Всі ці події обумовлюють суттєвий суспільний інтерес до цієї справи, важливість висвітлення подій у справі про банкрутство, а також зацікавленість журналістів у висвітленні результатів роботи Верховного суду у новому складі.

 

 

 

                   

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...