RSS

Голова СБУ назвав мету кібератаки на Україну

2017-07-04 21:29:00
Голова СБУ назвав мету кібератаки на Україну -

Про це заявив глава СБУ Василь Грицак, передає LIGA.net.

За його словами , відповідне кримінальне провадження зареєстровано в Національній поліції. 

Також він розповів, що у перший же день атаки, 27 червня, фахівці СБУ включилися в роботу, щоб зрозуміти, механізм дії і вирішити як протистояти атакам.

На питання журналістів, звідки була здійснена атака і хто за цим стоїть, Грицак відповів, що йдеться про хакерські угрупування, які "свого часу атакували українські енергетичні об'єкти".

"На жаль, я не можу до кінця сказати, хто. Що хочу сказати, оскільки кримінальне провадження знаходиться в Національній поліції, але ми з нашими міжнародними партнерами приходимо до одного і того ж висновку: для організації такої потужної кібератаки були задіяні значні сили", - заявив очільник СБУ.

Він наголосив, що отримання матеріальної вигоди не було основною метою атак.

"Мета була замаскована під нібито вимагання коштів, $300, і ви знаєте, що, за попередніми даними, було зібрано близько $12 тисяч. Але справжній мотив, ми розуміємо - дестабілізація ситуації в нашій державі. Далі додумуйте самі", - додав Грицак.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...