RSS

Генпрокуратурі завадили закрити бізнес Януковичів на Закарпатті

2017-11-03 11:14:00
Генпрокуратурі завадили закрити бізнес Януковичів на Закарпатті -

Причину повернення ділової документації та дозволів (свого часу виданій державній компанії ДАК “Надра України”) в Генпрокуратурі не коментують. Як і взагалі уникають будь-яких пояснень по темі майна “Закарпатполіметалів”, підприємства, в яке було проінвестовано близько 4,5 мільйонів доларів. Відомо, що дозвіл  на видобуток, який з часом опинився в руках Avelana Gold є дійсним до 2032 року і виступає предметом судових спорів і соціальної напруги в регіоні.

«У лютому 2012 року депутати Берегова та району виступили проти відновлення добування золота у Мужієві. – повідомляє сайт mukachevo.net, - Зокрема у міській раді це питання підняв Шамуел Горкаі (КМКС), який зачитав звернення до керівництва області з проханням відмінити рішення про надання держпідприємству «Надра України» дозволу для отримання ліцензії з видобутку золота на Мужїївському руднику. Колеги підтримали ініціативу депутатів...

Утім чомусь багатьох відомих професійних геологів було просто позбавлено роботи. Без сумніву – лише для того, аби розпочати торгівлю надбанням народу України – її надрами. Нині щоб отримати дозвіл на видобування корисних копалин підприємці повинні сплатити до казни держави мізерні суми, а ось до карманів «ділків», за різною інформацією, надходять суми від 500 тисяч до 50 мільйонів доларів в залежності від типу корисних копалень» - повідомляє видання.

А далі все пішло в кращих традиціях того періоду. 13.06.2012 року за три місяці після оформлення дозволу на родовище реєструється ТОВ «Карпатська рудна компанія», до якої у статутний капітал вноситься у тому числі і дозвіл від ДАК “Надра України”, а ще через півроку ДАК “Надра України” перестає бути власником ТОВ «Карпатська рудна компанія», її власниками стають приватні фірми, підконтрольні Віталію Захарченку, а отже злочинному режиму Януковича. І в середині 2016 року стає відомо, що власником здобутків КРК стає Avellana Gold.

“Кампанія по популяризації Avellana Gold в ЗМІ викликає подив у будь-кого, хто хоч якось знається на темі добування корисних копалин, - коментує Сергій Семенов, представник “Фонду сприяння зміцненню державності країни ім Івана Гонти”, - Ще півтора роки тому на сайті Державної служби геології та надр була розміщена новина про видачу на американську компанію Avellana Gold дозволів на використання надр на Мужиївське родовище поліметалів, і про неймовірні інвестиції у галузь з боку «американців».

Новина була на сайті півдня і потім зникла. Чому? А тому, що ця Avellana Gold ніяким американським інвестором не була. Була офшорна компанія, зареєстрована на Кіпрі у березні 2016 року. За півроку до того, як вона стала «американським інвестором».

Потім почали з’являтися статті про те, що нібито Avellana Gold ще з 2014 року мала наміри купити ПрАТ «Карпатська рудна компанія» (яка належала колишньому міністру внутрішніх справ за часів Януковича В.Захарченку). Avellana Gold зареєстрована на початку 2016, а мала намір купити підприємство в Україні  ще у 2014 році?

“Після 2014 року на різних рівнях Державної служби геології та надр подаються позови про скасування цього дозволу на «Карпатську рудну компанію», - повідомляють експерти Спілки професійних журналістів, - Суть позовів: невиконання умов дозволу, адже на родовищі відсутня господарська діяльність, майно “Закарпатполіметалів” знищене а територія - розграбована.

Однак жодного з майже двох десятків судових процесів в інтересах держави в адміністративних судах Державна служба геології та надр виграти не може!

А голова Держслужби геології та надр хвалиться так званим іноземним інвестором Avellana Gold. Є зрозумілим, що це такий собі «цирк» від всіх учасників процесу – утримати спецдозвіл на “Карпатській рудній компанії”, шляхом заведення незрозумілих «американських інвесторів». Жоден серйозний інвестор не прийде на родовище без повного аудиту, без прозорих і достовірних документів. Усім все зрозуміло, окрім слідчих Генпрокуратури. Які кілька років ігнорують вибухонебезпечну ситуацію на Мужієвському родовищі, потім несподіванно проводять там слідчі дії  і ... миттєво їх припиняють”.

 

 

 

 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...