RSS

"Бурштинова справа" Борислава Розенблата

2017-06-20 22:24:00
-

 

19 червня в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата від БПП Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара у розмірі $ 200 тис. за вирішення питання з ліцензуванням видобутку бурштину.

В рамках розслідування "бурштинової справи" затримані троє помічників нардепів, охоронець і двоє представників антикорупційних громадських організацій

Про це на брифінгу заявив антикорупційний прокурор Назар Холодницький, передає Еспресо.TV.

"Всього, станом на зараз, затримано 6 осіб. Це троє помічників народних депутатів, один охоронець нардепа і два представника громадської організації, яка займається боротьбою з корупцією. Народні депутати України отримали хабар за сприяння іноземним компаніям у видобутку бурштину в Україні", - сказав Холодницький.

"Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні з незаконним видобутком бурштину", - заявив Холодницький.

За його словами, "два нардепа з метою отримання хабара в інтересах компанії-нерезидента для видобутку бурштину в Україні скористалися правом законодавчої ініціативи для того щоб покращити умови видобутку бурштину та його реалізації".

Також депутати обіцяли повпливати на Держлісагентство і Укрбурштин.

За версією прокуратури, до цієї діяльності був залучений нардеп Поляков, який в свою чергу залучив нардепа Розенблата.

Вказані нардепи також залучили помічника нардепа від Радикальної партії.

За інформацією прокуратури, Розенблат згодом сам налагодив видобуток бурштину.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко отримав подання щодо зняття недоторканності з депутата від БПП Борислава Розенблата і нардепа "Народного фронту" Максима Полякова

Про це під час брифінгу заявив очільник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник. Також він додав що ця справа стала першою агентурною операцією Національного антикорупційного бюро України та Федерального бюро розслідувань США.

 

Сам Борислав Розенблат вважає усі звинувачення НАБУ і САП політичною розправою через його парламентську ініціативу щодо легалізації видобутку бурштину

Про це Розенблат повідомив в ефірі Еспресо.TV

"Я не бачив матеріалів слідства, але впевнений: те, що коментує пан Холодницький – це звичайна політична розправа", - зазначив нардеп.

Розенблат також повідомив, що за незаконним видобутком бурштину стоїть так звана мафія житомирського Полісся.

Щодо затриманих своїх двох помічників Розенблат зазначив, що жодних доручень на отримання хабарів не давав і контактів зараз з ними не має, але впевнений, що вони гідні люди.

"Це нонсенс і помста, адже легалізація видобутку бурштину була нашою ініціативою", – зазначив нардеп.

 
 
Депутат від "Народного фронту" Максим Поляков заявляє, що відкрита проти нього справа НАБУ ґрунтується на особистій помсті йому з боку директора бюро Ситника і його заступника Гізо Углави

Про це він повідомив у кулуарах Верховної Ради

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...