RSS

Bellingcat опублікував нову доповідь: MH17 збив "Бук", що належав військовій частині з Курська

2017-06-05 16:18:00
Bellingcat опублікував нову доповідь: MH17 збив -

Розслідувачі Bellingcat опублікували нову доповідь щодо ракетної установки "Бук", з якої було збито літак рейсу МН-17.

В доповіді стверджується, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", який влітку 2014 року збив малайзійський пасажирський літак, був приписаний до російської військової частини. Як доказ Bellingcat оприлюднює останнє відоме фото "Бука" перед передислокацією з Росії в Україну.

Курськ і Бук

BELLINGCAT

На фото видно чоловіка на тлі самохідної установки "Бук" під номером 332, позаду видно рожевий контейнер для перевезення ракети 3М8 ЗРК "Коло".

У Bellingcat стверджують, що саме з цього "Бука" стріляли по "Боїнгу-777", що виконував рейс MH17 17 липня 2014 року. Про це свідчать унікальні білі цифри, позначки габариту навантаження і транспортні маркування на корпусі.

"Вони є у тому ж місці, що і на фотографіях і відео "Бука" 332, коли він був у Росії у червні 2014 року і в Україні у липні 2014 року", - підкреслюють автори доповіді.

Фотографію із механіком зробили на транспортному дворі 53-ї зенітно-ракетної бригади (військова частина 32406), уточнили в доповіді. Підтверджує це й інший знімок, оприлюднений невідомим курсантом у серпні 2014 року.

На знімку є той самий рожевий ракетний контейнер і "Бук" під номером 332. Геотег підтверджує, що фото зробили у дворі 53-й бригади у селищі Маршала Жукова біля Курська. Визначити місце зйомки авторам доповіді вдалося завдяки супутниковим знімкам.

Команда Bellingcat називає фотографію "відсутньою ланкою".

 

Виходячи з минулих розслідувань Bellingcat, перевезення "Бука" контролював відставний російський офіцер Сергій Дубінський, якого згадували у ЗМІ, як командира розвідки так званої, самопроголошеної "ДНР" із позивним "Похмурий". Сам він свою причетність до загибелі лайнера заперечував.

Рада безпеки Нідерландів у доповіді щодо обставин аварії "Боїнга-777" назвав причиною катастрофи потрапляння у лайнер ракети класу "земля - повітря", яку випустили з установки "Бук".

 

Bellingcat - міжнародна експертно-журналістська група, заснована в 2014 році британським журналістом Еліотом Хіггінсом. У своїх доповідях Bellingcat опирається на відкриті джерела: фото і відео із соцмереж, а також комерційні супутникові знімки.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...