RSS

Звернення "Ценгарт Файненшнл" з вимогою відновити справедливість і повернути активи розікрадені корупціонерами Януковича

2016-04-18 05:32:00
Звернення -

Компанія Cengart Financial Inc. не є резидентом України, а є іноземною компанією, яка брала участь у вкладенні грошових коштів, майна, інвестицій в Україну, а саме у українську компанію Товариство з обмеженою відповідальністю «Закарпатполіметали». (адреса компанії  90260, Закарпатська область, с. Мужієво, вул.Чіпі, 2 ЄДРПОУ 30350742).

Завдяки внескам іноземних інвесторів, Cengart Financial Inc. та наших деяких партнерів, ТОВ «Закарпатполіметали» було добудоване та запущене виробництво. Був здійснений запуск видобутку поліметалічної руди, процес її збагачення та виробництво золота з руди.

Інвестором було вкладено в компанію майном та грошовими коштами 3,7 мільйона доларів США, поставлене нове та технологічне обладнання збагачувальної фабрики, здійснено допомогу у запуску виробничого об’єкту.

Крім того, за згодою компанії-інвестора було списано або прощено ТОВ «Закарпатполіметали» заборгованість у розмірі 1,33 млн. доларів США, з метою вирішення кризової ситуації на підприємстві.

Майнові вкладення інвестора мають бути захищені відповідно до чинного законодавства України, однак та ситуація, що відбувається та відбувалася протягом останніх років, свідчить про те, що захист інтересів інвестора не є ані ціллю, ані завданням держави Україна та органів її влади.

Копанія Cengart Financial Inc. сподівалася, що такі події, як Революція гідності та прихід нової влади мали б змінити ставлення ситуації, проявів корупції та зловживання владою, однак насправді ситуація не змінюється, і особи, які були при владі продовжують вже за допомогою нових посадових осіб та народних депутатів здійснювати такий самий тиск на інвесторів та інвестиції у такий самий спосіб.

За допомогою незаконних схем та участі зацікавлених осіб, суддів Господарського суду Закарпатської області, Берегівського районного суду Закарпатської області, Закарпатського окружного адміністративного суду, Львівського апеляційного господарського суду, Львівського апеляційного адміністративного суду, Вищого господарського суду, Вищого адміністративного суду України, посадових осіб Державної податкової служби у Закарпатській області, ДПА України, арбітражних керуючих, органів МВС та прокуратури, приховування документів, закриття доступу до правосуддя ці особи намагаються позбавити іноземного інвестора права отримання та стягнення заборгованості по кредитних договорах з ТОВ «Закарпатполіметали», а також повністю винищили підприємство, продав майнові активи  єдиного золотополіметалевого рудника за безцінь на підконтрольну структуру, та знищів і вивізши  майно та активи, крім того, всі ці дії продовжуються.

Всі ці події почали відбуватися починаючи з 2009 року, і продовжуються до цього часу.

З цього приводу проводилося декілька журналістських розслідувань, аби з’ясувати, під чиєю «егідою» все це відбувалося. Результати розслідування були оприлюднені в засобах масової інформації, наприклад - http://hromadske.tv/episode/260, http://www.chesno.org/post/80/ .

Також розслідування проводилися і телеканалом ЗІК Львів.

Посилання на його розслідування наведені у посиланнях на програму ПрАвокація.

Правокація 23.04.2012

http://www.popcat.ru/hdvideo?vid=699xt0n9JoA&catid=-1

Правокація 06.08.2012 http://zik.ua/ua/news/2012/08/06/362473

За результатами оприлюднення цих розслідувань журналістами було встановлено, що зацікавленою стороною є колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, який за допомогою впливу, а також за допомогою  тодішнього керівництва, а саме голови Міністерства доходів та зборів О.Кліменка, голови НБУ С.Арбузова захопив підприємство. Підконтрольними йому особами, Гожиком М.Ф., та Гожиком В.М., за допомогою арбітражних керуючих Громчакова О.В., Гороховського А.В., працівників ДПІ у Закарпатській області, було здійснено незаконну передачу майна на підконтрольні В. Захарченку юридичні особи, здійснено незаконну перереєстрацію спеціального дозволу на користування надрами, а після визнання судом недійсним продажу активів за допомогою все тих же Гожиків та сприяння голови сільської ради Мужієво Фіцая В.В. підприємство було розкрадене, все обладнання вивезено, будівлі частково зруйновані, від підприємства не залишилося нічого.

Компанія Cengart Financial Inc. неодноразово намагалася протистояти цим діям.

Так, як  кредитор сприяла захисту від рейдерського захоплення підприємства у 2009 році з боку ТОВ «Сауляк» та ДАК «Українські поліметали», коли все майно та земельні ділянки ТОВ «Закарпатполіметали» були безоплатно за незаконними судовими рішеннями переоформлені на ТОВ «Сауляк», а представник ДАК «Українські поліметали» брав участь у цьому переоформленні. 

Після відновлення права власності на нерухомість і земельні ділянки за ТОВ «Закарпатполіметали» у 2012 році компанія Cengart Financial Inc. самостійно боролася з захопленням підприємства особами підконтрольними В.Захарченку, та державними органами і посадовими особами цих органів. При цьому ані з боку ДАК «Українські поліметали», ані інші (у теперішній час зацікавлені особи) участі у цьому не брали.

У 2014 році ситуацію частково вдалося направити у необхідне русло, а саме було визнано недійсним продаж всього майна ТОВ «Закарпатполіметали», однак Львівський апеляційний господарський суд свідомо та безпідставно затягнув розгляд справи на рік, за який все майно було вивезено та зруйноване.

Після призначення у 2015 році нового арбітражного керуючого, яким було ініційовано процес повернення майна на ТОВ «Закапатполіметали», одразу ж на нього почався тиск з боку прокуратури.

При цьому, як і у 2012 році, ігноруючи комітет кредиторів Львівський апеляційний господарський суд призначає арбітражних керуючих у порушення вимог законодавства, за заявою тепер уже нової дійової особи ЗАТ «ДАК Українські поліметали». При цьому першими діями арбітражного керуючого Гусара І.О. від ЗАТ «ДАК Українські поліметали» є не необхідні дії з інвентаризації, та продовженню дій по поверненню майна на підприємство, а знов за «схемою» усунення від участі у справі іноземного інвестора.

Слід зазначити, що посадові особи ЗАТ «ДАК «Українські поліметали» не є самостійними «гравцями» на цій «арені». Вони вочевидь виконують вказівки більш впливових осіб, так у засобах масової інформації публікувались декілька повідомлень, що ЗАТ «ДАК Українські поліметали» обслуговують юристи, пов’язані із Росією, а також про те, що контроль над цією компанією пов’язують із народним депутатом І. Кононенко, та його компаньйоном, також народним депутатом С. Березенко, які також є відомими особами завдяки останнім подіям, зокрема щодо тиску на міністра економіки України (якому підпорядковане ЗАТ «ДАК Українські поліметали») і виборчою компаніє у місті Чернігові.

Все це дає підстави вважати, що захоплення підприємства і тиск на іноземного інвестора з боку В. Захарченка при новій владі в Україні не припинилися, а продовжують розгортатися вже з новими дійовими особами, або за вказівками попередніх, за старою «схемою» - тиск на суд, правоохоронні органи тощо.

Звернення з боку Cengart Financial Inc. мотивоване наступним. Дії осіб по порушенню прав іноземного інвестора з появою на «арені» ЗАТ Українські поліметали, та осіб що його «контролюють» не тільки не зупинилися, але й набули нової сили. Все також використовується тиск з боку державних органів, суди продовжують приймати незаконні рішення, і все це здійснюється одразу ж після початку дій по поверненню незаконно реалізованого майна на ТОВ «Закарпатполіметали». 

Ці нові дії полягають у наступному.

Як вже зазначалося, під певним, на наш погляд тиском, ліквідатором ТОВ «Закарпатполіметали» Петик Тетяною Анатоліївною 30.11.2015 року було подано заяву про припинення повноважень ліквідатора у справі про банкрутство №16/89

З метою недопущення затягування процедури банкрутства та дій по поверненню майна, стягнення шкоди, компанія Cengart Financial Inc. організовує проведення зборів кредиторів у справі про банкрутство, попередньо погодивши дату засідання з іншими кредиторами, насамперед ЗАТ ДАК «Українські поліметали».

Комітет кредиторів мав відбулися 11.12.2015 року.

За два дні до засідання ЗАТ «ДАК Укрполіметали» пишуть листа, яким повідомляють про неможливість прибути на засідання, при чому причиною неможливості прибуття зазначається необхідність прибуття саме керівника ЗАТ «ДАК «Українські поліметали». При цьому не зазначається ані дата можливого проведення комітету кредиторів, ані мотивовані причини для перенесення. А сам лист жоден з кредиторів до дати засідання не отримував, всі листи прийшли вже 14-15 грудня 2015 року.

При цьому комітет кредиторів на зборах рекомендує суду для призначення кандидатуру досвідченого ліквідатора у справі про банкрутство Петченко І.В.

ЗАТ «ДАК Українські поліметали» подають кандидатуру до суду для призначення іншого арбітражного керуючого, ігноруючи і комітет кредиторів, і позицію кредиторів.

Господарський суд Закарпатської області 18.12.2015 року у судовому засіданні призначає ліквідатором рекомендованого комітетом кредиторів ліквідатора.

Ми вважаємо, що така позиція суду є конструктивною і обґрунтованою, оскільки суд не затягував процедуру та призначив розгляд клопотання комітету кредиторів у короткий термін, з метою не допустити затягування справи та важливих дій у справі. Крім того, Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» прямо передбачено право комітету кредиторів, а не окремих кредиторів надавати суду кандидатури арбітражних керуючих.

Господарським судом Закарпатської області  (суддя Васьковський О.В.) було винесено ухвалу від 18.12.2015 року у справі №16/89 про банкрутство ТОВ «Закарпатполіметали», якою було звільнено від виконання обов’язків ліквідатора арбітражного керуючого Петик Тетяну Анатоліївну та призначено ліквідатором Петченко Інну Володимірівну.

 Не погоджуючись з цією ухвалою ПАТ «ДАК Українські поліметали» подала апеляційну скаргу, у якій просить суд скасувати ухвалу від 18.12.2015 року та винести нове рішення, яким задовольнити заяву кредитора ПАТ «ДАК «Українські поліметали» та призначити ліквідатором арбітражного керуючого Гусара І.О.

            Львівським апеляційним господарським судом (головуючий суддя Гриців В.М., Данко Л.С., Давид Л.Л.) було винесено постанову у справі №16/89 від 03.02.2016 року, якою апеляційну скаргу ПАТ «ДАК Українські поліметали» задоволено частково, ухвалу Господарського суду Закарпатської області від 18.12.2015 року скасовано частково, в частині призначення арбітражного керуючого Петченко І.В., та передачі документів від Петик Т.А. до  Петченко І.В., і винесено нове рішення в частині призначення ліквідатором арбітражного керуючого Гусара І.В. та зобов’язання Петик Т.А. передати документи Гусару І.В.

Ця ухвала винесена з порушенням норм чинного законодавства, і ми маємо ситуацію, коли повністю повторюються всі дії судів, які мали місце у 2012 та 2013 році. Судді Львівського апеляційного господарського суду призначають ліквідатора Гусара Івана Олексійовича на власний розсуд, з порушенням вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та повністю ігноруючи права кредиторів.

Слід зазначити, що з боку Cengart Financial INC. та арбітражного керуючого Петченко І.В. були подані касаційні скарги на цю постанову Львівського апеляційного господарського суду від 03.02.2016 року.

Окрему увагу хочемо звернути на те, що «вибіркове правосуддя», яке фігурує у цій справі на користь Віталія Захарченка, згодом працює так само і на теперішніх представників ЗАТ «ДАК «Українські поліметали» та пов’язаних з ними осіб.

Так Вищий господарський суд України у складі головуючий суддя: Короткевич О.Є.; суддя-учасник колегії: Коваленко В.М., суддя-учасник колегії: Поляков Б.М. ухвалою від 15.03.2016 року повернув обидві касаційні скарги за формальними ознаками, до них нібито не було надано доказів відправлення сторонам у справі цих касаційних скарг.

Насправді, на відміну від апеляційної скарги, касаційні скарги були направлені всім кредиторам у справі про банкрутство і всі оригінали доказів відправлення були додані до касаційних скарг.

Ці дії суддів є лише засобом не допуску до розгляду касаційних скарг на незаконну постанову Львівського апеляційного суду у справі про банкрутство №16/89. Судді, на наш погляд, розуміючи всю незаконність винесеного апеляційним судом постанови, вирішили не розглядати справу, а повернути скарги, з метою унеможливлення подання повторно цих скарг, оскільки повернуту за формальними ознаками апеляційну скаргу потрібно подавати вже з відновленнями строків на касаційне оскарження, а суд без сумнівів у цьому відмовить.

Така чітке планування дій судів, по винесенню знов незаконних рішень, та не допуску справ до касаційного перегляду повністю повторює ситуацію з 2012-2014 року, коли суди діяли за вказівками, приймаючи одне за іншим незаконне рішення,  і дає підстави вважати, що і зараз суди діють за явно спланованою схемою по продовженню недопущення Cengart Financial INC. до правосуддя та позбавлення іноземного інвестора права отримання коштів.

Про цей факт також свідчать і інші події, які відбулися вже після призначення нового ліквідатора від ЗАТ «ДАК Українські поліметали» Гусара Івана Олексійовича.

Це полягає у наступному.

01.03.2016 року арбітражним керуючим Гусаром І.О. подано до господарського суду Закарпатської області заяву про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Господарського суду Закарпатської області у справі №16/89 від 18.03.2009 року про затвердження реєстру вимог кредиторів в частині визнання вимог кредитора Cengart Financial INC.  про банкрутство ТОВ «Закарпатполіметали».

Заява призначена до розгляду на 25.03.2016 року у окремому провадженні – справа №907/150/16 Господарський суд Закарпатської області – суддя Йосипчук О.С.

Ухвалою від 11.03.2016 року суд відновив арбітражному керуючому Гусару І.О. строк на подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами. Розгляд призначений на 25.03.2016 року.

            До цієї заяви є низка процесуальних питань:

-       Не може бути переглянута ухвала яка була винесена понад три роки до подання заяви про перегляд за ново виявленими обставинами. Ухвала винесена 18.03.2009 року, заява подається 01.03.2016 року, тобто через сім(!) років після винесення такої ухвали.

-       Заява про перегляд за нововиявленими обставинами подається протягом місяця  з дня виявлення таких обставин. В цьому випадку, обставини, на які нібито посилається  Гусар виникли у березні 2013 року, та січні 2014 року. Те, що Гусар про них дізнався після його призначення, не є підставою для поновлення строку.

-       Заява подається не від окремої особи – арбітражного керуючого, а в даному випадку має подаватися від імені боржника ТОВ «Закарпатполіметали».

-       Сама сутність судових рішень, на які посилається Гусар І.О. не вказує на те, що вони можуть вважатися ново виявленими обставинами. Крім того, ці рішення не змінюють прав та обов’язків Cengart Financial INC.

-       Заявником не подано ані належних копій судових рішень у цих справах, ані достовірних відомостей щодо набуття чинності цими рішеннями.

-       Заявником сплачено судовий збір у неповному обсязі.

При цьому Господарським судом Закарпатської області головою якого є Васьковський О.В. дуже швидко приймається ця заява, відновлюється строк на подання заяви (зовсім безпідставно, крім того, кодексом не передбачено його відновлення), не повідомляється Cengart Financial INC. належним чином, тощо.

І одразу ж Гусаром І.О. подається заява про  виключення кредиторських вимог Cengart Financial INC. з реєстру вимог кредиторів у справі про банкрутство.

01.03.2016 року арбітражним керуючим Гусаром І.О. подано до господарського суду Закарпатської області заяву про виключення з реєстру вимог кредиторів у справі №16/89 вимог кредитора Cengart Financial INC.  про банкрутство ТОВ «Закарпатполіметали».

Заява призначена до розгляду на 22.03.2016 року  Господарський суд Закарпатської області – суддя Васьковський О.В.

При чому таку саму заяву 20.04.2015 року подавав Громчаков О.В., однак ухвалою Господарського суду Закарпатської області від 09.06.2015 року Господарським судом було відмовлено у задоволенні такої заяви. Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 08.07.2015 року ухвала залишена без змін. Постановою ВГСУ від 11.11.2015 року ухвала та постанова апеляції залишена без змін.

            Тобто Гусар І.О. одразу ж продовжує здійснювати ті самі дії, які здійснювали підконтрольні Захарченку арбітражні керуючі Громчаков О.В. та Гороховський А.В., напралені  на виключення Cengart Financial INC. з кредиторів та направлені на позбавлення ТОВ «Закарпатполіметали» всіх активів, приховування дій ПАТ «Карпатська рудна компанія» та інші дії .

Тобто на сьогоднішній день знов у повному обсязі відновлена корупційна схема по захопленню ТОВ «Закарпатполіметали»,  позбавленню інвестора Cengart Financial INC. можливості отримання грошових коштів, за участю ЗАТ «ДАК Українські поліметали», підконтрольного ним арбітражного керуючого Гусара І.О., суддів Господарського суду Закарпатської області, Львівського апеляційного господарського суду, Вищого господарського суду, посадових осіб Генеральної прокуратури України, Прокуратури Закарпатської області, і головне осіб, які організовують цей процесс, дають вказівки у судах всіх рівнів, прокуратурі, та «організовують» діяльність посадових осіб ЗАТ «ДАК Українські поліметали».

 

Всі ці події та ситуації дають підстави вважати, що ситуація в Україні зовсім не змінилася, продовжується порушення прав і інвесторів і інших осіб. Слід зазначити, що продовження таких дій не сприяють зацікавленості іноземних інвесторів до вкладення в Українські підприємства коштів та інвестицій, і ставлять під сумнів будь-які можливості щодо подальшого вкладання коштів у країну, і повністю унеможливлять у подальшому будь-який розвиток або інвестування у Мужіївске золотополіметалеве родовище.

Таким чином Cengart Financial INC. змушене звернутися до правоохоронних органів за вирішенням цієї ситуації, оскільки інші важелі впливу на ситуацію та відновлення справедливості у цій ситуації повністю вичерпані.

 

У разі наявності певних питань, або необхідності уточнення інформації, просимо Вас звернутися до особи, яка виконувала функції представника компанії в Україні Зайцева Д.С. (конт.тел. +30676927777, адр. а/с218, Київ, 01135).

 

Просимо Вас 

1.    Розглянути звернення Компанії Cengart Financial INC.

2.    Проаналізувати викладені у заяві факти.

3.    Вжити заходи по оприлюдненню вище наданої інформації та притягненню до відповідальності осіб, винних у тиску на суд, організацію незаконних рішень ДПІ, судів, організацію незаконного продажу активів ТОВ «Закарпатполіметали», та їх фактичного розкрадання, організацію корупційної схеми проти інвестора Cengart Financial INC.

 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...