RSS

Вартість соняшникової олії зросла: що буде з цінами далі

2021-11-01 13:37:00
Вартість соняшникової олії зросла: що буде з цінами далі -

Залежно від регіону вартість олії коливатиметься в межах 62-65 грн.

 

Заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук розповів виданню "Коментарі" про причини подорожчання соняшникової олії в країні, а також, що буде з її вартістю найближчим часом.

 

За словами експерта, якщо минулого року пляшка соняшникової олії коштувала в середньому 42 грн, то зараз – 63 грн. І хоча у липні-серпні спостерігався деякий спад ціни, зараз можна побачити її черговий сплеск.

"Це пояснюється тим, що на світовому ринку впали пропозиції щодо інших олійних культур – ріпаку, сої. Оскільки ми є найбільшим експортером соняшникової олії у світі (частка України становить 31% її світових обсягів виробництва), а попит на рослинну олію та соняшник тільки зростає, Зниження вартості очікувати не варто. Ще один фактор подорожчання – вже згадана вартість енергоносіїв. Крім того, подорожчала логістика .Вже зараз зросла вартість оренди вантажних вагонів на Укрзалізниці, що також вплине на кінцеву вартість продукту", – каже Денис Марчук.

Фахівець також зазначив, що різкого стрибка цін не передбачається. Залежно від регіону вартість олії коливатиметься в межах 62-65 грн.

 

Але якщо взимку знову зростуть ціни на енергоносії, то, безперечно, на вартості соняшнивої олії це теж позначиться.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...