RSS

Україна отримала від ЄС €1,5 мільярда за програмою Ukraine Facility

2024-04-24 14:40:00
Україна отримала від ЄС €1,5 мільярда за програмою Ukraine Facility -
Європейська комісія сьогодні перерахувала Україні 1,5 млрд євро в межах Українського фонду обсягом 50 мільярдів євро, що був створений у багаторічному бюджеті ЄС.

 

Про це у соцмережі Х повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає Укрінформ.

«Україна несе важкий тягар на своїх плечах для всіх нас. Сьогодні ми перерахували додаткові 1,5 мільярда євро, в рамках Українського фонду у 50 мільярдів євро. Це важливо для того, щоб підтримувати дієздатність Української держави під час відбиття (атак) агресора. Європа залишається об’єднаною та рішучою», - підкреслила вона.

Водночас пресслужба Міністерства фінансів повідомляє, що до держбюджету України надійшов другий транш в межах перехідного фінансування обсягом 1,5 млрд євро відповідно до інструменту Європейського Союзу Ukraine Facility.

«Міжнародна підтримка є ключовою у забезпеченні макроекономічної стабільності і побудові фундаменту для подальшого економічного зростання. Європейський Союз є найбільшим донором бюджетної підтримки від лютого 2022 - понад 31 млрд євро. Впровадження Інструменту Ukraine Facility разом зі схваленням Єврокомісією Плану України, допоможе своєчасно та у повному обсязі забезпечувати нагальні бюджетні потреби у соціальній сфері, а також реалізацію відновлення та реконструкції», - зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Під час надзвичайної зустрічі 1 лютого 2024 року Європейська рада ухвалила рішення щодо створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро у багаторічному бюджеті ЄС. Виплати за цією програмою обумовлені виконанням положень так званого Українського плану, який передбачає зусилля із реформ та відбудови країни.

 

У березні ЄС вже виплатив Україні перехідне фінансування в обсязі 4,5 мільярда євро. Після траншу, що сплачений сьогодні, допомога, яку ЄС вже надав для України за новою програмою фінансування, становить 6 мільярдів євро.

 

Загальний обсяг фінансової допомоги ЄС для України та її народу у період з лютого 2022 року сягнув 98,5 мільярда євро.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...